Marmaris açıklarında gezi teknesi alev aldı: 14 kişi yaralandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Yunanistan açıklarındaki ahşap bir gemi alev aldı. Çıkan yangın sebebiyle gemideki yolcular büyük panik yaşarken olayda 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

15.07.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 15.07.2024-09:54) Marmaris açıklarında gezi teknesi alev aldı: 14 kişi yaralandı

Gezi gemisinde korkutan bir Yangın meydana geldi. Muğla'nın Marmaris ilçesinde ahşap bir tur teknesinde çıkan yangın sonucunda 14 kişi yaralandı, 102 kişi güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Gezi gemisi alev aldı

AA’da yer alan habere göre; İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında demirli "Eagle's" isimli günübirlik tur teknesinde, henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Olayın bildirilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hızla bölgeye intikal etti. Çevredeki tekneler de tahliye çalışmalarına katılarak 102 kişiyi güvenli bir şekilde karaya ulaştırdı.

Marmaris açıklarında gezi teknesi alev aldı: 14 kişi yaralandı

Yangına müdahaleye, Aksaz Deniz Üssü'nden gelen yangın söndürme teknesi de dahil oldu ve yangın kontrol altına alındı. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, yaptığı açıklamada, tekneden tahliye edilen 96 tatilci ve 6 mürettebatın Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda işlemlerinin sürdüğünü ifade etti.

14 kişi yaralandı

Yangın sırasında 14 kişinin yaralandığını belirten Kaymakam Kaya, "Yaralanan 14 kişiden 3'ü tedbir amaçlı Muğla'ya sevk edildi, 11'i ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Sevk edilen yaralılarımızın durumunun iyiye gitmesini umuyoruz. Yangın anında denizde bulunan tatilciler, telefonlarını, cüzdanlarını ve kıyafetlerini teknede bırakarak denize atlamak zorunda kaldılar. Onların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayarak gerekli desteği sağladık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum," dedi.

Yangın, tekneyi kullanılamaz hale getirdi ve olayın ardından inceleme başlatıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal