Marmara denizi'nin tekirdağ sahilinde plankton yani mikroskopla görülebilen tek hücreli canlı çoğalması, deniz suyu renginin yer yer turuncu olmasına yol açtı.
Tekirdağ sahilinde bazı bölümlerinde denizin renginin turuncuya bürünmesi merak konusu oldu. vatandaşlar denizin rengini görünce şaşırırken, her yıl bu tarihlerde denizde planktonlar nedeniyle turuncu rengin oluştuğu biliniyor.
Konuyla ilgili olarak uzmanlar tarafından açıklama yapıldı. açıklamada, "ilkbahar ve yaz mevsiminde bütün doğada olduğu gibi denizde de uyanış başlar. bazı canlılar bu uyanıştan nasibini alarak çoğalır. plankton denilen biyolojik canlı, çoğalma sırasında kendi içerisinde patlama yaşar. bu patlamaya bağlı olarak da planktonun türüne göre deniz turuncu, kahverengi, yeşil ve kırmızı renklerine boyanır." ifadelerine yer verildi.
Açıklamaların devamında, "planktonun aşırı biçimde çoğalmasına bağlı kıyı şeridi boyunca renkler oluşur. çünkü bu canlının içerisinde renk hücreleri vardır. bu renklenme tekirdağ'ın şarköy ve hoşköy sahillerinden başlayıp, oradan itibaren kıyı şeridinden marmara'nın içlerine doğru gider. bu canlıya diğer adıyla 'noctiluca' denilir." şeklinde ifadeler yer aldı.
Bu durumun korku yaratmamasını söyleyen uzmanlar, "bu canlı iki tane kamçısı olan tek hücreli bir biyolojik canlıdır. dış görünüş olarak deniz anasına benzetilir ama deniz anasından farklıdır. türkiye'nin tüm kıyılarında bulunur." dedi.
Bunun doğal bir ekoloji olduğu belirtilirken, bu geçici bir olaydır. telaşa mahal verecek bir evsel, kentsel veya endüstriyel atıkların oluşturduğu kirlilik değildir." denildi.