Marmara Denizi’nde kaybolan gemicilere ulaşma çabası sürüyor: SAS komandoları ve balıkçılar seferber edildi!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi'nde kaybolan gemicileri arama çalışmalarına SAS komandolarının katıldığını açıkladı. Vali Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "SAS komandolarından 4 dalgıç geldi. Geminin daha dar ve ince noktalarında arama yapacak. Toplamda 30 dalgıcımız oldu" dedi.

20.02.2024-12:28 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-12:28) Marmara Denizi’nde kaybolan gemicilere ulaşma çabası sürüyor: SAS komandoları ve balıkçılar seferber edildi!

AA’dan alınan habere göre, Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisindeki diğer 5 denizci için yapılan arama kurtarma çalışmaları 6. gününde devam ediyor. Geminin 51 metre derinlikte denizin tabanına oturduğu tespit edildi. Bu kapsamda, hava, kara ve denizde gerçekleştirilen çalışmalara 571 personel katılırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sualtı Savunma (SAS) komandolarından 4 dalgıç da arama çalışmalarına destek veriyor. SAS komandolarının katılımıyla birlikte toplam dalgıç sayısı 30'a yükseldi. Ayrıca, bölgedeki balıkçı gemileri de kendilerine tahsis edilen alanlarda tarama yaparak çalışmalara katıldı.


Toplam 30 dalgıç çalışmalara katıldı

Vali Demirtaş AA muhabirlerine, SAS komandolarından 4 dalgıcın geminin dar ve ince noktalarında arama yapacağını, toplamda 30 dalgıcının çalışmalara katıldığını belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin sahile yakın yerlerde, balık çiftliklerinde ve endişe duyulan kuytu bölgelere daldığını ifade eden Vali Demirtaş, ayrıca balıkçı gemilerinin belirlenen alanlarda tarama yaparak çalışmalara katıldığını söyledi.

Vali Demirtaş'ın açıklamalarına göre, Marmara Denizi'nde batan "Batuhan A" adlı kargo gemisi ile ilgili arama kurtarma çalışmalarına SAS komandoları, dalgıçlar ve balıkçılar destek veriyor. Toplam 30 dalgıcın geminin dar ve ince noktalarında arama yaptığı belirtilirken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin sahil yakınlarında, balık çiftliklerinde ve endişe duyulan kuytu bölgelere dalış yaptığı ifade edildi. Balıkçı teknelerine görev paylaşımı yapılarak her birine belirli bir bölge verildiği ve teknelerin kıyıdan 3,5 mil açıkta arama yaptığı kaydedildi. Gemi 15 Şubat'ta Karacabey ilçesi açıklarında kötü hava ve deniz şartları nedeniyle battı. Cansız bedeni bulunan Zeynep Kılınç, deniz tabanından çıkarılmıştı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal