Mardin’de kaçak elektrik baskını: 97 trafoya el konuldu

Mardin’de haczi bulunan ve abonelik olmaksızın elektrik tüketen 97 trafoya el konuldu. Dicle Elektrik’in yaptığı açıklamada, "Enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanım, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına tekabül ediyor.’’ ifadeleri kullanıldı.

26.07.2024-10:19 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-10:19) Mardin’de kaçak elektrik baskını: 97 trafoya el konuldu

Mardin’de kaçak elektrik kullananlara operasyon yapıldı. Dicle Elektrik tarafından Mardin'in Derik ilçesinde yürütülen operasyonla, hacizli ve abonesiz 97 trafonun toplatıldığı bildirildi.

Dicle Elektrik’ten açıklama

AA’da yer alan habere göre; Şirketten yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik'in, Mardin'de başlatılan çalışmayla borcunu ödemeyen abonelerin elektrik hizmetini sonlandırdığı ve kaçak kurulan trafoları toplattığı belirtildi. Ayrıca, borcunu ödemeyen ve kaçak kullanımda ısrar eden abonelerin trafolarının "İcra Müdürlüğü" kararıyla muhafaza altına alındığı ifade edildi. Şirket, bölgede 2 milyonu aşkın abonenin hakkını korumak için kaçak tüketimle mücadeleye devam ettiklerini vurguladı.

Mardin’de kaçak elektrik baskını: 97 trafoya el konuldu

Kaçak trafolar tespit edildi

Açıklamada, Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı ve çevresindeki mahallelerde borcu bulunan tarımsal sulama abonelerinin elektriğinin kesildiği ve ekiplerin, kaçak trafoların tamamına el koyduğu belirtildi. Daha önce engellemeler sebebiyle bölgeye müdahale edemeyen ekiplerin, jandarmanın aldığı güvenlik tedbirleriyle çalışmalarını sürdürebildiği ifade edildi. Tespit edilen 97 hacizli ve abonesiz trafo, 22 Temmuz'da güvenlik güçlerinin eşliğinde toplandı.

Jandarma ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, 118 personel, 2 vinç, 3 kamyon, kepçe, 10 platform ve 30 binek araçla kontroller gerçekleştirildiği açıklandı. Borcu bulunan ve tüm uyarılara rağmen ödeme yapmayan tarımsal sulama abonelerinin elektriklerinin kesildiği kaydedildi. Mardin'de sadece bir gün içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmada, yıllık yaklaşık 90 milyon lira tutarında kaçak tüketimin önüne geçileceği aktarıldı.

1 günlük kullanım 23 bin abonenin 1 aylık kullanımı demek

Açıklamada, enerji şebekesi ve ülke ekonomisine ciddi zarar veren trafolardaki bir günlük kayıt dışı kullanımın, 23 bin abonenin bir aylık enerji kullanımına eşdeğer olduğu belirtildi. Kaçak elektrik kullanımının önlenmesi için yürütülen çalışmaların süreceği vurgulandı. Bölgede kaçak tüketimin önemli ölçüde azaldığı ve kaçak kullanımdan olumsuz etkilenen vatandaşların bu çalışmalardan memnun olduğu ifade edildi. Operasyonlar sırasında bazı çalışma arkadaşlarının saldırılara maruz kaldığı belirtilerek, kayıp-kaçakla mücadeleye destek sağlayan adli ve idari makamlar ile güvenlik birimlerine teşekkür edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal