Marakeş Seyahat Rehberi

Marakeş- Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun birleştiği yer. Beklenmedik güzellik ve şakalar için vakit ayırmak için kesinlikle tereddüt etmemek gerekir, sonuçta, bu şekilde bir geziyi yapmak için başka bir fırsat bir daha ne zaman yakalanacaktır?

13.06.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:04) Marakeş Seyahat Rehberi

Marakeş- Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun birleştiği yer.

Bir kez gitme şansı olanlar için bir Marakeş Seyahat Rehberi gerekir. Neredeyse bin yıl önce kurulan Marakeş, Mağrip'in büyük şehirlerinden biridir. Her nasılsa, birleşimdeki bu kalabalık şehir, karla kaplı Yüksek Atlas dağları ile çerçevelenmiş pembe doğası ile sahra çölü kenarında bulunmaktadır. Marakeş’in Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’nun iç içe geçtiği pazarlarında geçmiş ile şimdiyi birbirinden ayırmak zordur. Ama bu tarih kokan ortam tarihte kalmış durağan bir ortam olmayıp, asırlardır ticaret merkezi olması, fikirlerin geliştiği ve girişimciliğin havasının estiği sarhoş edici ve bazen de göz korkutucu bir enerji ile doldurduğu yaratıcı ve hoş bir mekandır. Burası hızlıca geçip gidilecek bir yer değildir, zira turistler kendilerini yılan büyücüleri ile şakalaşırken, ellerine sanatsal kınalar yakarken, ya da yerel hamamda bir fırça satın alırken bulurlar. Beklenmedik güzellik ve şakalar için vakit ayırmak için kesinlikle tereddüt etmemek gerekir, sonuçta, bu şekilde bir geziyi yapmak için başka bir fırsat bir daha ne zaman yakalanacaktır?

Dil

Marakeş'te Fransızca, İspanyolca, Arapça ve Berberice de dahil olmak üzere birkaç dil kullanılmaktadır. İngilizce, turistler için gereklidir ve yaygındır, ancak birkaç Fransızca kelime bilmek kesinlikle işe yarayacaktır.

Para birimi

Fas resmi para birimi dirhemdir ve bir ABD doları yaklaşık 11 Fas dirrhemine eşittir. Para harcama söz konusu olduğunda nakit taşımak lazımdır ve alışveriş yaparken pazarlık etmeyi unutmamak gerekir.

İklim

Marakeş tüm yıl sıcaktır. Ortalama sıcaklıklar en soğuk aylarda 55 Fahrenhayt, Yazın ise 85 derecedir. Yaz öğleden sonra süper sıcak (100+) alabilir, bu nedenle bazı buharlı günler için plan yapın.

Giyim

Fas Müslüman bir ülkedir. İslam kültürü günlük yaşantıya yansımıştır. Omuzların ve dizlerin örtüleceği şekilde hafif ve gevşek kıyafetler giyilmesi tavsiye edilir (bayanların uzun etek ve eşarp kullanımı düşünülebilir).

Kültür

İnsanlarla etkileşimde akılda tutulması gereken, sol elin kirli olarak kabul edildiği ve yemek ve insanlarla iletişimde daha çok sağ elin kullanıldığı bilinmelidir. Ayrıca, sadece bir hafta sonu ziyareti için Marakeş’te bulunulacaksa Cuma günlerinin kutsal olduğunu bilmek iyi olur, bu nedenle bazı mağazalar kapalı olacaktır.

Yapılması Gerekenler

Saraylar

Marakeş'in eski valisi Pasha Glaoui'nin muhteşem sarayının- Musée des Confluences (Dar el Bacha, Rte Sidi Abdelaziz)- çarpıcı mimarisinin eşliğinde, muhteşem bahçelerde tur yapmak için verilecek giriş ücreti buna değecektir. Farklı kültürlerin kesişimini araştıran Amerikan Patty Birch'in arkeolojik koleksiyonu da incelenebilir. Ayrıca, sarayda 40'tan fazla köklü değişik demleme çay servis eden Bacha Kahvehanesi vardır. 

Sahra Çölü

Agafey çölünde Sacarabeo kampına giderek vahşi çölde Indiana Jones vari bir maceraya atılmak içten bile değildir.

Riad’larda Uyumak

Riad’lar ortalarında avluları olan Marakeş’in geleneksel evleridir. Bu evlerin gerek yataklarının kenarlarında gerekse de avlularında otantik ağaçlar, bazılarında havuzlar da vardır. Kaçırılmaması gereken fırsatlardan biri de bu evlerde bir gece kalmaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal