Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?

Çok kısa bir sürede hazırlayacağınız, yapımı oldukça kolay, yaz kış demeden sofranızı süsleyecek mantarlı omletin tarifini haberimizin içerisinde bulabilirsiniz…

27.02.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-09:32) Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır?

MANTARLI OMLET TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 adet kültür mantarı
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı krema
  • 3 dal frenk soğanı (üzeri için)

MANTARLI OMLET TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tavanın kapağını kapamak, daha puf ve kabarık bir omlet pişirmenize yardımcı olur.

MANTARLI OMLET TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Dilerseniz ağzını kapatıp 200 derecelik fırında 10 dakika da pişirebilirsiniz.

MANTARLI OMLET TARİFİ NASIL YAPILIR?

Mantarları temizleyin ve iri iri doğrayın. Tereyağını, ısınan tavada eritin ve mantarları soteleyin. Sotelenen mantarları bir kaba alın. Yumurta ve diğer malzemeleri çırparak karıştırın. Mantarları sotelediğiniz tavayı temizlemeden, yumurtalı karışımı tavaya dökün ve tavanın altını kısın. Kapağını kapatıp, üst kısmı fokurdayana kadar pişirin. Sotelenen mantarları ve ince ince dilimlenmiş frenk soğanlarını da ilave ederek omleti ikiye katlayın. Bu hali ile dikkatlice tabağa alın ve üzerine frenk soğanını da ilave ederek sunun.

MANTARLI OMLET TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Tavadan aldıktan sonra kaşar veya cheddar peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal