Mantar Hastalığı

Enfeksiyonel bir hastalık olan mantar hastalığı genellikle kıl tırnak ve cilt üzerinde görülmektedir. Cildin ve vücudun farklı bölgelerinde görülme ihtimalinin olduğu bu hastalık temeli bakımından bakteri sorunu olarak bilinmektedir. Peki mantar nasıl geçer? İşte detaylar…

18.08.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-17:47) Mantar Hastalığı

Cilt üzerinde beliren aşırı kızarıklık sulanma, ya da aşırı kuruma ve cilt döküntüsü gibi tepkilerle beliren mantar rahatsızlığı cilt hastalıklarının yanı sıra birçok hastalığa da sebebiyet verecek güçte bir hastalıktır. Enfeksiyon tipinin çoğalması ile sağlığı tehdit eden bu rahatsızlığın belli başlı türleri vardır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

MANTAR TÜRLERİ

Saç Dibi Mantarı

Genellikle saç diplerinde görülen bu mantar hastalığı çeşidi duş alımından sonra saçların nemli kalması unutulmaması ve uzun süre ıslak kalması durumunda oluşan mantar hastalığıdır. Saç günü mantarı yaşayan kimseler saç üzerinde beyaz kalıntılarla baş etmek zorunda kalır ve aynı zamanda sürekli saç diplerinde kaşıntı hisseder.

Tırnak Mantarı

Mantar hastalığı türleri arasında en çok görülen mantar çeşidi tırnak mantarı tırnak mantarı tırnakların yanlış kesilmesi, tırnak kopması ya da koparılması veyahut tırnağın darbe görmesi durumlarında oluşabilecek mantar çeşididir.

El Mantarı

Mantar hastalığı çeşitlerinden biri olan el mantarı hastalığı, ellerin uzun süre ıslak kalması, et çok fazla deterjan gibi ürünlerle yıkanması veya tam tersi olmak üzere ellerin hiçbir şekilde yıkanmayarak çok fazla bakteriyel ortamlarda bulunması durumunda da oluşabilecek mantar rahatsızlığıdır.

MANTAR HASTALIĞI TEDAVİSİ NEDİR?

Mantar hastalığına yakalanmış böyle üzerine sürülen kremler spreyler jeller yaşında kimyasal ilaçlar ile mantar sorununun kurutulması veyahut alternatif tıp ile tedavi mümkündür. Ancak mantar hastalığında bireyin hangi mantar türüne yakalandığı bilgisine göre değişkenlik göstermektedir. Eğer tırnak mantarına yakalanmış bir kimsenin tırnağının tamamen mantar olması durumunda tırnağın çekilmesi yöntemine gidilebilir. Yapılan tahliller sonucunda nasıl bir bakteri ile uğraşıldığını öğrenildiği takdirde uzman bir doktor tarafından ilaçlar losyonlar ve kremler kullanılarak da tedavi edilebilmektedir. Mantar tedavilerinde dikkat edilmesi gerekilen nokta, bunun bir cilt hastalığı olması sebebiyle tek bir ilaç yöntemi ile ortadan kaldırılmaya canını bilmek bu yüzden verilen ilacın veya uygulanan tedavi yönteminin sürekli tekrarlanmasını sağlamaktır.

MANTAR HASTALIĞINA İYİ GELEN DOĞAL YOLLAR SABUNLAR VE BİTKİLER

Cilt rahatsızlıklarında alternatif tıbbın çözümleri oldukça güçlü durumdadır. Ancak dikkat edilmesi gerekiyor ki bireylerin cilt tiplerine göre alternatif tıp çeşitlenmektedir. Bıttım sabunu olarak bilinen mikrop öldürücü sabun mantar gibi bakteriyel hastalıklarda, düzenli kullanım sağlanıldığı takdirde olumlu sonuçlara yol açmaktadır. Aynı zamanda kataran sabunu ve yeşil menengiç sabununun da bakteriyel ve mikrop öldürücü özelliği olduğu bilinmektedir. Gün içinde sürekli olarak mantarlı bölgenin bu tür sabunlarla yıkanması mantarlı bölgenin temizlenmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda ellerin sürekli olarak temiz tutulması mantar hastalığı tedavisi için önemlidir. Antibakteriyel özellik taşıyan, deri hastalıklarında önemli miktarda iyileşme sağlayan ve doğal peeling olarak da kullanılabilen defne sabunu da mantar hastalığı tedavisi için kullanılabilecek bir diğer doğal sabun çeşididir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal