Mantar Beğendi Nasıl Yapılır? Mantar Beğendi Tarifi

Özellikle mantar tadını sevenlerin bayılacağı, mantar ve patlıcanın enfes aromalarının yoğun olduğu mantar beğendiği muhakkak denemelisiniz. Peki enfes mantar beğendi nasıl yapılır? Mantar beğendi tarifi püf noktalarıyla…

16.10.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-16:40) Mantar Beğendi Nasıl Yapılır? Mantar Beğendi Tarifi

Hem farklı lezzetleri sevenlerin, hem de mantar tadını sevenlerin özellikle denemesi gereken harika bir mantar beğendi tarifi. Hünkar beğendi gibi, içinde patlıcan olan ama biraz daha farklılıkları olan bu tarife yiyenler hayran kalacak! İşte matar beğendi tarifi tüm detaylarıyla...

MALZEMELER

2 adet patlıcan

9-10 adet mantar

1 tatlı kaşığı mısırözü yağı

1 adet soğan

1 adet domates

2 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı salça

Tuz

ÜSTÜNE

İnce kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI

Önce patlıcanları közleyip kabuklarını iyice ayıklayın. Üstüne tuz ilave edin ve çatal ile ezin. Ardından mantarları haşlayın ve doğruyon. Ayarladığınız soğan, biber ve domatesi küp küp kesin. Sonra mısırözü yağını güzelce kızdırın ve soğanı kavurun. Salçayı ve tuzu ilave ederek güzelce harmanlayın. İyice karıştırınca domates, biber ve mantarları ekleyip 5 dakika kadar daha pişmesini bekleyin. İnce ince maydanozları kesin ve üstünü süsleyerek servis edin. Yemek hazır, afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal