Manisa'da Filistinli Çocuklar İçin Özel Etkinlik Düzenlendi

Manisa'da, Filistinli çocuklar için farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen etkinlikte birçok ziyaretçi yer aldı.

06.10.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-16:50) Manisa'da Filistinli Çocuklar İçin Özel Etkinlik Düzenlendi

Manisa'da Filistinli Çocuklara Destek Etkinliği

Manisa ilinde, İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı bir tepki olarak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla "Filistinli çocuklar için çiz" isimli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğin Detayları

Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, birçok Manisalı, Filistinli çocuklarla ilgili hislerini rulo kağıtlara resmetti.

Dua ve Yiyecek İkramı

Etkinlikte, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ziyaretçilere sivil toplum kuruluşları aracılığıyla lokma ikramı yapıldı.

Resimler İstanbul'a Gönderildi

Etkinlikte, çocukların 300 metre uzunluğundaki kağıda yaptıkları resimler sergilenmek üzere İstanbul’a gönderildi.

Muzaffer Yurttaş’tan Çağrı

Manisa Filistin’e Destek Platformu Temsilcisi Muzaffer Yurttaş, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun son bir yılda gerçekleştirdiği saldırılarda 16 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğine ve binlercesinin yaralandığına dikkat çekti. Yurttaş, "Gazze'deki birçok çocuk, yaşadıkları korku nedeniyle uyuyamıyor. Yiyecek, su ve sağlık hizmetlerinden mahrumlar. Bizler, uluslararası toplumdan harekete geçilmesi ve çocukların korunması için bir çağrı yapıyoruz," dedi.

Yurttaş, bu etkinliği düzenlerken, Gazze hakkında farkındalık yaratmayı ve dünyada başkalarının dertlerine sahip çıkmanın önemini vurgulamayı amaçladıklarını belirtti.

Manisa'da, Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı işbirliğinde İsrail'in Filistin’e...

Manisa'da, Manisa Filistin’e Destek Platformu ve Yetim Vakfı işbirliğinde İsrail'in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal