Manisa'da Çocuklar İçin Dostluk Turnuvası Düzenlendi

Manisa'da BM ve Barça Vakfı'nın desteğiyle 550 çocuk dostluk turnuvasında bir araya geldi.

23.10.2024-15:38 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-15:38) Manisa'da Çocuklar İçin Dostluk Turnuvası Düzenlendi

Manisa'da Sporla Dostluk Kuruldu

Manisa, geçici ve uluslararası koruma statüsündeki çocukların katılımıyla düzenlenen kapsamlı bir dostluk turnuvasına ev sahipliği yaptı. Toplamda 550 çocuk, voleybol, basketbol, futbol ve hentbol branşlarında antrenmanlarını tamamladıktan sonra bu özel etkinliğe katıldılar.

Projenin Amaçları

Dostluk Turnuvası, Barça Vakfı ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği iş birliğiyle yürütülen "Türkiye'de Geçici ve Uluslararası Koruma Altındaki Gençler ve Ev Sahibi Topluluktan Gençler İçin Spor Yoluyla Barışı ve Korumayı Destekleme Projesi" çerçevesinde hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla Manisa'da gerçekleştirilen bu proje, Turgutlu, Kula, Şehzadeler, Yunusemre, Akhisar ve Salihli ilçelerinde 8 ila 16 yaş arasındaki çocukları kapsamaktadır.

Proje Detayları ve Hedefler

Dr. Ümran Başar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Projeler Daire Başkanı, projeyi Türkiye'de ilk kez Manisa'da gerçekleştirdiklerini vurguladı. Başar, yeni proje kapsamında bine yakın gence ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "Farklı kültürlerden gelen çocukların sosyal uyumunu sağlamaya çalışıyoruz," dedi.

Katılımcıların Duyguları

Turnuvada genç sporcular, Barcelona formalarıyla takımlar oluşturarak heyecan dolu maçlar yaptı. 8 yaşındaki Nehir Bostancı, "Buraya gelirken çok heveslendik. Arabada bile çok heyecanlıydık, eğitim bize dostluğu ve arkadaşlığı öğretti," dedi. 7 yaşındaki Eliz Demir, voleybolu çok sevdiğini ve bu süreçte yeni arkadaşlar edindiğini paylaştı. 9 yaşındaki Rasha Nasır ise organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu ve arkadaşlarıyla kaynaşıp maçları kazanacaklarına inandığını belirtti.

İlk Gün Heyecanı

Turnuvanın açılış törenine Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Sözcüsü Selin Ünal katıldı. Bu özel etkinlik, gençlerin spor aracılığıyla bir araya gelerek dostluk kurmalarına olanak sağladı.

Manisa'da aralarında geçici ve uluslararası koruma statüsü altındaki çocukların da bulunduğu 550...

Manisa'da aralarında geçici ve uluslararası koruma statüsü altındaki çocukların da bulunduğu 550 çocuk, voleybol, basketbol, futbol ve hentbol branşlarında aldıkları eğitimin ardından Dostluk Turnuvası'na katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal