Manisa Soma’da şiddetli deprem: İzmir ve çevre illerde de hissedildi

AFAD’dan yapılan açıklamada Manisa’nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin İzmir ve çevre illerde de hissedildiği kaydedildi.

25.06.2024-09:23 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-17:17)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 01.36'da Manisa'nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremden sonra artçılar meydana geldi

Mynet’te yer alan habere göre; Yerin 10.24 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu sarsıntı, Manisa kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra, İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından, büyüklükleri 1,8 ile 3,1 arasında değişen dört artçı sarsıntı kaydedildi.

Manisa Soma’da şiddetli deprem: İzmir ve çevre illerde de hissedildi

Vali Ünlü'den açıklama 

Manisa Valisi Enver Ünlü, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Merkez üssü Soma Büyükışıklar mahallemiz olan saat 01:36'da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun," ifadelerini kullandı.

AFAD ekiplerinin bölgedeki kontrolleri sürüyor ve halkın güvenliği için gerekli tedbirler alınıyor. Depremin ardından herhangi bir hasar veya yaralanma rapor edilmemesi sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal