Manila Görmeniz Gereken Yerler

Filipinler turu yapan turistlerin genellikle uğramayı ilk tercih ettikleri şehir. Manila görmeniz gereken yerler arasında nerede kalınır? Ne yenir? Nereleri gezilir? Eğer eşinizle, sevgilinizle romantik bir tatil hayal ediyorsanız kesinlikle Manila tercihlerinizden biri olsun diyoruz.

13.06.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:01) Manila Görmeniz Gereken Yerler

Manila deniz severlerin, ada severlerin ziyaret etmek isteyeceği birbirinden güzel tropikal adaları olan Filipinler turu yapan turistlerin genellikle uğramayı ilk tercih ettikleri şehir. Manila görmeniz gereken yerler arasında nerede kalınır? Ne yenir? Nereleri gezilir? Gibi soruları yanıtlayacağız ama ondan önce eğer eşinizle, sevgilinizle romantik bir tatil hayal ediyorsanız kesinlikle Manila tercihlerinizden biri olsun diyoruz.

Nerede kalınır?

Filipinler’in başkenti olan Manila, Luzon adasında yer almakta. 12 milyondan fazla insanın da yaşadığı bir yer aynı zamanda bu yüzden nüfusu oldukça fazla olan bir yer. 300 yıldan fazla sömürge altında kalan Filipinler özgürleşmek adına en çok yıpranmış şehirlerden de biridir aslında. Manila genellikle tatilini bu bölgede geçirmek isteyenlerin ilk uğradığı noktalardan biri oluyor. Buradan diğer adalara da ulaşımın kolay olması uçakla veya feribot ile geçme imkanı son derece fazla olmuş oluyor o yüzden de tercih edilen yerlerden biri. Bütün bunlara rağmen talebin bu kadar çok olmasına karşın ucuzdan pahalıya birçok bütçeye uygun konaklayacak yer bulmak mümkün. Manila otellerinden işte birkaç öneri;

Oteller

  • Discovery Primea
  • Makati Shangri-La Manila
  • Conrad Manila
  • Sofitel Philippine Plaza Manila
  • Citystate Hotel Quaipo

Manila görmeniz gereken yerler denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri de mutfağıdır.

Nerede ne yenir?

Birçok kültürü barındırdığı için Filipinler kültürüne özgü denebilecek bir yemek bulmak zordur aslında. Asya’dan Çin’e Amerikan mutfağına kadar çeşitli tatları kendi kendi kültürünü de yansıtarak birleştirmiştir Filipinler. Ünlü olan kafeler ise Malate, Makati, Ermita bölgelerinde yer alır mutlaka gidin görün. Bir deniz kıyısı bölgesi olmasından dolayı deniz ürünleriyle oldukça ünlüdür Manila. Her yerde çeşitli deniz ürünü satan bir yer bulabilirsiniz ancak en ünlü olanları Malete bölgesinde yer almaktadır. Eğer yöresel tatlar denemek istemiyor zincir mağazaları tercih ediyorsanız da KFC, Mc Donalds gibi zincir mağazaları bile bulmak mümkün.

Manila görmeniz gereken yerler arasında tabi ki gezeceğiniz yerleri de sizin için araştırdık işte yazımız...

Nerede gezilir?

Aynı zamanda tarihi geçmişi ile de öne çıkmış bu mekan da birbirinden güzel tarihi kalıntılara rastlamak mümkün. Örneğin Intramuros bölgesi surlarla çevrili bu eski şehiri görmek için şahane bir yerdir. Hemen Intramus bölgesinin karşısında Rizal Park adı verilen müze haline getirilen Filipinler’in eski kilisesi San Agustin Kilisesi de bulunmaktadır. Ayrıca Manila Katedrali,Santiago Kilisesi, Quiapo Kilisesi de gezmeniz yerler arasına koymanız gereken yerlerdendir.

Gece Hayatı?

Gündüzleri çok sıcak olan bu bölgede halk gündüz yaşamı durdururken geceleri sabaha kadar eğlenmektedirler. Şehirde yaşam gece ile başlar bile denebilir aslında. Ya da eğlenmekten kastınız daha çok kumarhaneler ise bunları da bulmak son derece mümkün diyebiliriz aslında. Özellikle malate bölgesinde birçok kumarhane bulmak mümkün.

Manila görmeniz gereken yerleri biz sizin için hazırladık umarım yazımızı severek okur ve işinize yarar bilgiler bulmuşsunuzdur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal