Mandalinalı Kek Nasıl Yapılır? Mandalinalı Kek Tarifi

Kış aylarıyla birlikte enfes mandalinalar tezgahlardaki yerlerini aldı. Mandalinanın harika tadı ve kokusuyla yapacağınız kek, özellikle soğuk havalarda çok iyi gelecek. Peki mandalinalı kek nasıl yapılır? İşte mandalinalı kek tarifi...

16.11.2020-18:05 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-18:02) Mandalinalı Kek Nasıl Yapılır? Mandalinalı Kek Tarifi

Kış meyvelerinden olan ve enfes tadı ile bol vitaminli mandalinadan yapacağınız yumuşacık keke kimse hayır diyemeyecek. Kokusu pişerken bile kendine hayran bırakacak olan bu keki siz de kolayca yapabilirsiniz. Peki enfes mandalinalı kek nasıl yapılır? Mandalinalı kek tarifi...

MALZEMELER

Kek İçin:

500 gram mandalina

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı toz fındık

1 su bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sosu İçin:

150 gram beyaz çikolata

50 gram krema

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı toz fındık

YAPILIŞI

Öncelikle mandalinaları su koyduğunuz tencereye koyup, kapağı kapatın ve önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. 1-1 buçuk saat kadar pişirerek yumuşamasını sağlamalısınız. Yumuşamış mandalinaları çıkarın ve ikiye kesin. Çekirdeklerini de bu sırada ayıklayın. Püre kıvamı elde etmek için mutfak robotundan geçirin. 

Sonra yumurtaların sarı ve beyazlarını birbirinden ayırın. Yumurta sarısı ve toz şekeri kıvam alması için iyice çırpın. Bu yumurtalı karışıma püre kıvamındaki mandalinayı yavaşça ilave ederek yedirin. Ardından harcın içine fındık, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, karıştırın ve kenarda tutun. 

Yumurta beyazlarını bir kaba koyun ve güzelce çırpın. Sert kıvam elde edince, mandalinalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. 23 cm ebatındaki kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve taban kısmına yağlı kağıt koyun. Karışımı ilave edin ve kabı tezgaha vurun. Önceden ısıttığınız 180 derece fanlı fırında, rengi pembeleşene kadar 45 dakika 1 saat arası pişirin. Keki çıkarınca en az yarım saat bekletin. Üstüne beyaz çikolata ve kremayı benmari usulü eritin ve  10 dakika karışımı dolapta bekletin. Soğumuş olan ganajı mikser ile çırpıp, kıvamlı bir hal elde edin. Sonra keki dilimleyin be üstüne sos ile toz fındık ekleyip servis edin. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal