Ağızlarda mayhoş bir lezzet bırakan mandalinayı tartla denediniz mi? İkramlık hazırlayacağınız bu enfes tarifi hazırlamak için sabırsızlanacaksınız.
MANDALİNALI ÇİKOLATALI TART
Malzemeler:
-Tart hamuru
-2 mandalina
-1,5 su bardağı krema
-300 gr çikolata
-75 gr tereyağı
-2 yemek kaşığı portakal suyu
-1 su bardağı şeker
-1 mandalina kabuğu ve suyu
-2 mandalina
-1 su bardağı su
-Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
-Tart hamurunuzu 180 derece fırında 15 dk süre ile pişirin.
-Bu esnada kremayı kaynatıp ateşten indirin içine çikolataları ilave edip karıştırın ardından tereyağı, portakal suyu, mandalina kabuğu, mandalina suyu ve tuzu ekleyin.
-Ardından 2 mandalinayı ince doğrayın bir sos tenceresinin içersine su ve şekeri katın ve mandalinaları ekleyin iyice kaynatın ve mandalinaları yumuşadıktan sonra içinden alıp tel üzerinde soğumaya bırakın.
-Şurubu 2-3 dk daha kaynatarak koyulaşmasını sağlayın. Çikolatayı pişip soğuttuğunuz tart hamurunun üstüne dökün ve buzdolabında bekletin.
-Ardından mandalinaları dizin ve soğuyan şurubu dökerek ikram edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.