Her kültürde farklı tarifleri bulunan, bizde daha çok tatlı haliyle tüketilen Moldova, Romanya, Bulgaristan ve Kafkas bölgelerinde sıklıkla tüketilen bir mısır unlu tarifimizdir.
Mamaliga Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak su
- 1,5 su bardağı mısır unu (iri çekilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı
- Tereyağı
Mamaliga Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye suyu alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ve terayağını ekleyin ve karıştırın.
Önce mısır unundan suyun içine yarım avuç kadar serpiştirin ve bu sırada tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra mısır ununun kalanı da ekleyerek karıştırın. Bu aşamada mısır ununun topak topak olmaması için devamlı ve hızlıca karıştırın.
İyice kıvam alıp karışım koyulaşıncaya dek karıştırmaya devam edin.
Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Kıvamı olduğunda mısır unlu karışım ocaktan alın.
Servis tabağına alarak üzerinde tereyağını gezdirin. Taze bir peynir rendeleyebilirsiniz. Ilık servis edin, afiyet olsun!
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.