Malatya'daki Merkez-1 Projesinde Son Durum

Başkan Sami Er, rezerv alan incelemesinde 2025 tamamlanacak projeyle ilgili bilgileri paylaştı.

18.10.2024-17:48 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-17:48) Malatya'daki Merkez-1 Projesinde Son Durum

Malatya'daki Merkez-1 Projesi İncelendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Akpınar Mahallesi'nde yer alan Merkez-1 projesi çerçevesinde rezerv alanında incelemelerde bulundu.

Projenin İlerleyişi ve Teslim Tarihleri

Başkan Er, proje hakkında yaptığı açıklamada, inşaatların hızla devam ettiğini belirtti. Merkez-1 projesinin 1. etabının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Er, "Yılın ilk çeyreğinde, Şubat ayının sonlarına doğru burada yaklaşık 1300 dükkan, 760 ofis ve 134 konutun teslim edilmesi planlanıyor." dedi. Ayrıca, 2025 yılına kadar projenin tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Risksiz Bir Gelecek İçin Çözüm Üretiliyor

Başkan Er, inşaat alanındaki zemin koşullarının endişe verici olduğunu belirterek, "Zemin sulu olduğu için buraya toplamda 12 bin fore kazık çakıldı. Bu işlem yaklaşık 300 kilometre uzunluğa denk geliyor ve maliyetlerini devlet karşılıyor." şeklinde konuştu.

Yağmur ve Yeraltı Sularının Yönetimi

Ayrıca, taban sularının yönetimi konusunda çalışmaların devam ettiğini açıklayan Er, "Ahmet Valimizle görüştük. Valilik binasında da su problemi var. Biz taban sularını deşarj ederek Çarmuzu Deresi'ne yönlendireceğiz. Bu suyu, sulamada kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Er, rezerv alanların Malatya'nın ekonomik canlanması için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti ve vatandaşların projeye destek vermelerini istedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er (fotoğrafta), Akpınar Mahallesi'ndeki Merkez-1 projesi...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er (fotoğrafta), Akpınar Mahallesi'ndeki Merkez-1 projesi olarak isimlendirilen rezerv alanda inceleme yaptı. Er, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal