Malatya'daki Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Deprem anında engelli oğlunu sırtında taşıyan annenin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Malatya'da yaşandı.

16.10.2024-19:48 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-19:48) Malatya'daki Deprem Anında Annenin Kahramanlığı

Malatya'da Yaşanan Deprem Anında Anne Kahramanlığı

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem anında, Emine Nezihe Parlak İlkokulu'nda eğitim gören engelli oğlu Doğukan Güler'i sırtında taşıyan anne Muazzez Güler'in görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı.

Çevre illerden de hissedilen deprem, kentteki okullarda büyük paniğe yol açtı. Öğrenciler sınıfları terk ederken, Muazzez Güler, o sırada okuldaki hizmetli olarak çalışıyordu. Deprem sonrası engelli oğlunu sırtına alarak okul binasından dışarı taşıdı.

Oğlunu Bekleyen Kahraman Anne

Muazzez Güler, serebral palsi hastası olan 10 yaşındaki oğlu Doğukan'ın 4. sınıfa gittiğini, yürüyemediğini ve deprem anında kendisini beklediğini açıkladı. Muazzez Güler “Oğlum başının üstüne kitap koymuş dua ediyordu. 'Annemi bekliyordum' dedi. Sırtıma aldım ve birlikte aşağı indik. Daha önce deprem tatbikatı yapıldığında böyle yapmamız gerektiği öğretilmişti,” dedi.

Doğukan Güler ise, deprem sırasında korktuğunu ve çömeleme imkanının olmadığı için kitabı kafasının üstünde tuttuğunu belirterek, “Annem geldi, beni sırtında indirdi ve sandalyeye oturttu,” diye konuştu.

Muazzez Güler ve Oğlunun Eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Lideri Fatma Korkmaz, okullarda deprem tatbikatları yaptıklarını belirterek, Muazzez Güler ve oğlunun tatbikatta öğrendiklerini başarılı bir şekilde uygulamalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal