Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı: Deprem Sonrası Önlemler Alındı

Malatya'da 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan toplantıda, hasar tespit çalışmaları ve önlemler ele alındı.

16.10.2024-23:32 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-23:32) Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı: Deprem Sonrası Önlemler Alındı

Malatya'da Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında, Vali Seddar Yavuz başkanlığında önemli bir Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının Ayrıntıları

Valilikten yapılan açıklamada, Afet Koordinasyon Merkezi'nde deprem sonrası alınan ve alınacak tedbirler ile hasar tespit çalışmaları değerlendirilmiştir.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, deprem gerçeğinin bir kez daha kendini gösterdiğine dikkat çekerek, "Aradan geçen süre içerisinde birçok insanın deprem gerçeğini unutmuş olabileceğini ve binaları yıktırmamak için çaba sarf ettiğini görüyoruz." dedi.

Yeni Yapıların Durumu

Yavuz, "Kale ilçemizde memnuniyetle gördük ki yeni yapılarda herhangi bir sorun yaşanmadı. Okullarımızda ise sadece hafif sıva çatlağı gibi küçük hasarlar mevcut." ifadelerini kullandı.

Eğitimde Süreç ve Tedbirler

Toplantıda alınan kararlarla, tüm resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime yarın ara verilmesi kararı alındığı bildirildi. Ayrıca, sahada yapılan incelemelerde 11 okulda hafif sıva çatlakları ve küçük yapısal kusurlar tespit edilmiştir.

Açıklamada, "Ekipler, sahadaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmekte olup, vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemler hızla alınmıştır." denildi.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Seddar Yavuz...

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Vali Seddar Yavuz başkanlığında Afet İstişare ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal