Makyaj Malzemelerini Temizleme Yöntemleri

Makyaj ve makyaj ürünleri, kadınların yaşamında vazgeçilmezlerdendir. Gündelik hayatın hemen her alanında, iyi ve bakımlı hissetmek için kadınlar, makyaja başvurmaktadır.

22.06.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:33) Makyaj Malzemelerini Temizleme Yöntemleri

Makyaj yapımında, kozmetik ürünler kadar, makyaj uygulamaya yarayan aparatların da yeri büyüktür. Fırçalar, süngerler, bölgesel aletler cilde sürekli temas etmektedir. Bu nedenle, makyaj malzemelerini temizleme ve steril biçimde muhafaza etme konusu, cilt sağlığı için çok önemlidir.

Makyaj Malzemeleri Nasıl Temizlenir?

Kullanılan makyaj malzemelerini temizleme, ürün kalıntılarından arındırma işlemlerinde pek çok madde kullanılmaktadır. Su, bebek şampuanı, bulaşık deterjanı, hazır satılan temizlik losyonları, yüz yıkama jelleri bunlardan en yaygın olanlarıdır.

Makyaj Fırçası Temizleme

Dışarıdan satın aldığınız özel temizleme solüsyonunun içinde, temizleyeceğiniz fırçaları, renkleri açılana kadar bekletip ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Bunun haricinde, temizleme suyunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için, ılık suya bebek şampuanı, bulaşık sabunu veya kullandığınız yüz yıkama jelinizi 4-5 damla kadar damlatın. Fırçaları bu suda gezdirin. Bir süre sonra kalıntı makyaj ürünleri suya geçecektir. Fırçalar kendi rengine dönünce, ılık suda durulayın.

Fırça temizlemede en dikkat edilmesi gereken şey, fırça kıllarının sap ile tutunduğu bölgeye su veya losyon değdirmemektir. Buraya bir sıvı kaçırılırsa, fırça kıllarının yapısını bozar ve deforme eder. Buna önem vermezseniz, fırçalarınızın kolayca eskimesi ve ömürlerinin kısalması kaçınılmazdır. Fırçaları suyun altında durularken, yaklaşık 45 derecelik bir eğimle, baş aşağı tutarsanız, içlerine su kaçmasını önlemiş olursunuz. Aynı durum, temizleme aşaması için de geçerlidir.

Makyaj fırçalarını duruladıktan sonra asla ve asla havlu ve benzeri şeylerle sıkarak kurulamayın. Bu durum, fırçaların kıl yapılarına zarar vermektedir. Onun yerine, havlu kağıt ile hafifçe nemini almanız yetecektir.

Fırçaları kuruturken de duruş açılarına dikkat etmelisiniz. Temizlik işleminden sonra, baş aşağı bırakmamalı, yan yatırarak ve mümkünse kıllı kısımlarını boşluğa denk getirerek kurumaya bırakmalısınız. Bunun için, bir sehpanın veya masanın kenarını kullanabilirsiniz.

Fırça temizliği için başka bir yol ise, piyasada bulabileceğiniz hazır pedlerden edinmektir. Yüzeyi tırtıklı, eldiven biçiminde ele takılabilen bu ürünler oldukça kullanışlıdır. Şekilleri sayesinde, fırçaların dibine kadar ulaşan kirleri yok etmek kolaylaşmaktadır.

Makyaj Süngeri Temizleme

Makyaj süngerleri, yoğun fondöten ve kapatıcıların uygulanmasında kullanılmaktadır. Bu ürünlerin, sünger tarafından emilmemesi ve daha kalıcı bir kirlilik yaratmaması için, her kullanım sonrası temizlenmeleri gerekmektedir. Bunun için süngeri sabunla yıkamak ve iyice kurutmak yeterlidir.

Makyaj süngerleri, ürünleri içine hapseder. Bu yüzden, derin bir temizleme işlemi yapmak daha zordur. Böyle bir işlem yapmak istiyorsanız, özel olarak üretilen sünger temizleme losyonlarından yararlanabilirsiniz. Veya katı bir sabuna, süngeri sürterek ovalayabilirsiniz. Zaten içerisindeki maddeler akmaya başlayacaktır. Sabırla bu uygulamaya devam ederseniz, süngeriniz baştaki renk ve temizliğine ulaşacaktır.

Kirpik Kıvırma Aleti ve Cımbız Temizleme

Kirpik kıvırıcı, cımbız gibi aletlerin temizliği genellikle unutulur. Oysa ki onları da belli aralıklarla bakteri, mikrop gibi maddelerden arındırmak gerekmektedir. Bu malzemeleri, fırçalarınızı temizlediğiniz losyonlar veya anti-bakteriyel sıvı sabunlarla yıkayıp, silebilirsiniz.

Makyaj malzemelerini temizleme uygulaması, haftada bir mutlaka yapılmalıdır. Ciltte akne, sivilce gibi enfeksiyonlara yol açmamak için, hijyene önem verilmelidir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal