Taze lor peyniri ve dövülmüş cevizle yapılacak makaronya tarifi diğer makarnalarınıza apayrı bir lezzet katacak! Kolay ve pratik hazırlama şekli ile makaronya tarifi sizinle.
MAKARONYA TARİFİ
Malzemeler:
1 paket spaghetti makarna,2 adet umurta,1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı yoğurt,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber,1 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı lor peyniri
Hazırlanışı:
Kaynamış suyun içine spagettileri atın ve 10 dakika haşlayın. Başka bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı birleştirin.Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip tekrar karıştırın. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünüz spagettiyi harcın olduğu kaseye aktarın ve sos tüm makarnaya yayılana dek karıştırın. Tereyağıyla yağlanan yapışmaz tavaya makarnanın yarısını boşaltın. Üstüne lor peyniri serpin. Cevizin de hepsini serpiştirdikten sonra kalan spagettiyi de tavaya atın ve üzerine bastırın. Ara ara kontrol ederek tavayı çevirerek, kısık ateşte her iki tarafı da kızarana dek, yaklaşık 15'er dakika pişirin. Her iki tarafı da kızardıktan sonra bir servis tabağına boşaltın ve 10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.