Özellikle İngiltere, ABD ve Kanada'da çok sık tüketilen Mac & Cheese tarifini sizin için derledik. Hem sıcak hem de ılık olarak servis edilebilen bu muhteşem lezzete bayılacaksınız. İşte fırında peynirli makarna için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...
MALZEMELER
- 500 gram dirsek makarna
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı rendelemiş cheddar peyniri
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı muskat
NASIL YAPILIR?
Öncelikle makarnayı haşlayın. Haşlarken suyuna tuz atmayı unutmayın. Peynirli sosu için tereyağını tencerede eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş soğuk süt ilave ederek topaklanmasını engellemek için karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp cheddar ve parmesan peynirini ekleyip çırpmaya devam edin. Muskat, tuz ve karabiberi de ekleyin. Makarnayı da bu karışımın içerisine ekleyin ve güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına alarak kalan peynirleri üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında peynirler kızarıncaya dek pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun...