Maaştan ceza kesmeye mahkeme engeli: Milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar

Bir AVM’deki mağazada çalışan Emrah Aksın, açık hava bölümünde sigara içtiği için AVM tarafından 3 bin TL cezaya çarptırılmıştı. İş yeri ise kendisine yazılan bu cezayı Aksın’ın maaşından kesince konu mahkemeye taşındı.

25.06.2024-11:08 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-17:18)

Karşıyaka ilçesinde bir AVM'de mağaza çalışanı Emrah Aksın, geçen yıl ağustos ayında, vatandaşların da kullandığı açık hava bölümünde sigara içtiği gerekçesiyle AVM yönetimi tarafından cezalandırıldı. AVM yönetimi, bu alanın personel tarafından kullanılamayacağını belirterek, Emrah Aksın'ın çalıştığı firmaya 3 bin TL ceza kesti. 

Firma da cezayı Emrah Aksın'ın maaşından kesinti yaparak tahsil etti. Aksın, bu kesintinin iptali için AVM yönetimiyle ve işvereniyle görüşmeler yaptı ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine avukatı Cansu Akkaş aracılığıyla konuyu yargıya taşıdı.

Maaştan ceza kesmeye mahkeme engeli: Milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar

Maaştan kesilen cezaya mahkeme engeli

DHA’da yer alan habere göre; Karşıyaka 2'nci İş Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme işverenin maddi zarar gerekçesiyle işçinin maaşından kesinti yapabilmesi için belirli şartların gerçekleşmesi gerektiğini hatırlattı. Mahkeme, kesintinin hukuka uygun olmadığına hükmederek Emrah Aksın lehine karar verdi. Bu kararın, işçiler için emsal teşkil edeceğini belirten avukat Cansu Akkaş, işverenlerin keyfi olarak maaştan kesinti yapamayacağını ve bu tür durumlarda işçilerin yasal haklarını arayabileceğini vurguladı.

Emrah Aksın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu davanın sadece kendisi için değil, binlerce işçi için önemli olduğunu belirterek, benzer durumlarla karşılaşan diğer çalışanların da haklarını aramaları gerektiğini ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal