Maaş zamları için kritik veri: Dört aylık enflasyon farkı ortaya çıktı

Enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber memur ve memur emeklilerine yapılan enflasyon farkının 4 aylık rakamları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

03.05.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 03.05.2024-17:13) Maaş zamları için kritik veri: Dört aylık enflasyon farkı ortaya çıktı

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı (memur emeklisi) maaşlarını doğrudan etkileyen enflasyon rakamları bugün TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK’in verilerine göre, enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olurken, yıllık bazda yüzde 69,80 olarak gerçekleşti.

Dört aylık enflasyon farkı ortaya çıktı

Haber7’de yer alan habere göre; TÜİK'in Nisan ayı enflasyon raporu geldi ve 4 aylık fark kesinleşti. Ocak ayında, özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak kaydedilen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan ayında ise bu oran yüzde 3,18 olarak açıklandı. Bu durumla birlikte, 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 18,72 olarak kesinleşti. Dolayısıyla, memur ve emeklilerin Temmuz ayındaki zam oranı şimdiden yüzde 18,72 olarak belirlendi.

Maaş zamları için kritik veri: Dört aylık enflasyon farkı ortaya çıktı

Ancak, bu zam Temmuz maaşlarına yansıyacağı için, her ayın aylık enflasyon oranıyla birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Temmuz ayındaki zam oranı netlik kazanacak.

Memur ve memur emeklisi için farklı zamlar olacak

2024 ve 2025 yıllarında memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıklarına yapılacak zam oranları belli oldu. Buna göre, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 zam yapılacak. 2025'in ilk yarısında ise yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 oranında zam gerçekleşecek. Ancak, bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa uygulanacak. Enflasyonun zam oranlarının üzerinde çıkması halinde ise memurlar ve memur emeklileri, enflasyon farkını zam olarak maaşlarında görecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal