Kapya biber, patlıcan ve domatesin enfez bir püre haline geldiği lutenitsa tarifini denediniz mi? Çok seveceksiniz.
MALZEMELER
Yarım kg domates
3 diş sarımsak
2 patlıcan
5 kırmızı kapya biberi
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
Kabuklarını soyup küp kestiğiniz domatesleri ve sarımsakları mutfak robotundan geçirip sos tenceresine koyun. Domatesler suyunu çekinceye dek kaynatın. Patlıcan ve kırmızı biberlerin üstlerine çatalla delikler açıp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Kabuklarını soyup ayrı ayrı blenderdan geçirin. Püre kıvamına gelen patlıcan ve biberleri kaynamakta olan domatese katın. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını katıp 3-4 dakika daha pişirip ocaktan kaldırın. Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını iyice kapatın. Ters döndürüp üstünü sarın ve bir gece ılık bir yerde bekletin. Ertesi gün düz döndürüp serin bir alanda muhafaza edin saklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.