Lübnan'dan Tahliye İşlemleri Başarıyla Tamamlandı

Lübnan'dan tahliye edilen 588 kişi, TCG Bayraktar gemisiyle Mersin'e ulaştı. TCG Sancaktar'ın da 378 kişi ile varışı bekleniyor.

10.10.2024-21:36 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-23:51) Lübnan'dan Tahliye İşlemleri Başarıyla Tamamlandı

Lübnan'dan Türkiye'ye Tahliye Gerçekleştirildi

Lübnan'daki İsrail saldırılarından etkilenen siviller, Türk Deniz Kuvvetleri'nin amfibi gemileri sayesinde güvenli bir şekilde Türkiye'ye getirilmeye devam ediyor.

İlk Tahliye: TCG Bayraktar Mersin'e Ulaştı

Türk Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Bayraktar, 588 sivil ile birlikte Mersin Limanı'na ulaştı. Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen tahliye operasyonu, Beyrut Limanı'ndan dönen geminin rıhtıma yanaşmasıyla sona erdi.

Gemideki Yolculara İşlemler Yapılacak

Gemi bünyesindeki 588 kişiye yönelik işlemlerin tamamlanmasının ardından yolcuların karaya indirilmesi gerçekleştirilecek.

İkinci Geminin Gelişi Bekleniyor

Diğer bir amfibi gemi olan TCG Sancaktar'ın, 378 kişiyle ilerleyen saatlerde Mersin Limanı'na ulaşması planlanmaktadır. Dışişleri Bakanlığı'nın kaynakları, Lübnan'dan tahliye edilmek isteyen toplam 1900 Türk vatandaşının bulunduğunu bildirmiştir.

Öncelik Tartışmaları Sonlandırıldı

Bakanlık kaynakları, tahliye işlemlerinde yabancı ülke vatandaşlarına öncelik tanındığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu vurgulayarak, 878 Türk ve 24 KKTC vatandaşıyla bu kişilerin birinci derece yakınlarından oluşan 64 kişi ile toplam 966 kişinin Türk gemileriyle tahliye edildiğini açıkladı.

İnsani Yardım Faaliyetleri

Gemiler ayrıca, AFAD'ın girişimiyle toplanan 300 ton insani yardım malzemesini de Beyrut Limanı'na ulaştırmıştı. Yardımların boşaltılmasının ardından gemiler iki firkateyn ve iki karakol gemisi eşliğinde Türkiye'ye dönüş yolculuğuna başlamıştır.

 İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan'dan tahliye edilen 588 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri...

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan'dan tahliye edilen 588 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemilerinden TCG Bayraktar, Mersin Limanı'na ulaştı. Gemideki 588 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından TCG Bayraktar'dan indirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal