Lübnan'da Maruni Patriği Rai’den ‘Yasadışı’ Silahlanmaya Baskın Çağrısı

Lübnan Katolik Doğu Kilisesi Maruni Patriği Beşara Butros er-Rai önceki gün ‘yasadışı’ silah depolarına karşı baskın çağrısında bulundu.

24.08.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-16:39) Lübnan'da Maruni Patriği Rai’den ‘Yasadışı’ Silahlanmaya Baskın Çağrısı

Lübnan patlamasının ardından ülkede harektlenme başladı. 

Bu doğrultuda açıklama yapan Katolik Doğu Kilisesi Maruni Patriği Beşara Butros er-Rai, Lübnanlı yetkilileri, Lübnan’a yasa dışı yolardan giren silahlar için uyarıda bulundu.

Er-Rai’nin çağrısı ülke kamuoyunda Maruni Patrikhanesi Bkerki ile Hizbullah arasında giderek artan anlaşmazlığın yansıması olarak değerlendirildi. Patrik er-Rai, isim vermeden bir kez daha Hizbullah’ın silahlı yapısına karşı tavrını ortaya koymuş oldu.

Rai, ''Beyrut patlaması kurbanlarının geride bıraktığı acı ve gözyaşları öyle bir çığlıktır ki bu vesileyle Lübnan makamları başta olmak üzere bu alanda sorumlu herkes felaketi bir uyarı olarak değerlendirmesi gerekmektedir.

Bu yüzden şehirler, kasabalar ve köylerdeki yerleşim bölgeleri arasında yasadışı şekilde saklanan tüm silah depolarına ve patlayıcılara baskın yapmak için acele edilmelidir'' ifadelerini kullandı.

Rai, ''Lübnan bölgeleri, ne zaman patlayacaklarını ve onları kimin infilak ettireceğini bilmediğimiz patlayıcı tarlalarına dönüştü. Bunların varlığı, hiçbir sınıfa, partiye veya kuruluşa mensup olmayan sivillerin hayatları için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu silahların ve patlayıcıların ellerinden alınma vakti geldi. Vatandaşlar en azından evlerinde kendilerini güvende hissetmeliler'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal