Lübnan 55 Roket Saldırısında Bulundu: Ölen Ya da Yaralanan Yok

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Lübnan'dan ülkeye yaklaşık 55 roket atıldığı belirtildi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı duyuruldu.

14.09.2024-12:20 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-12:35) Lübnan 55 Roket Saldırısında Bulundu: Ölen Ya da Yaralanan Yok

İsrail ordusu Lübnan'ın kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine yaklaşık 55 roket atıldığını duyurdu.

Ordunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yukarı Celile bölgesinde devreye alınan alarm sistemlerinin 08.59 - 9.01 saatlerinde Lübnan topraklarından 35'e yakın roket atıldığını tespit ettiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, atılan roketlerin bazılarının imha edildiği, çoğunun ise boş alana düştüğü ve herhangi bir hasar oluşmadığı belirtildi.

Can ve Mal Kaybı Yok

Ordudan yapılan açıklamada ayrıca Celile bölgesinde saat 08.17'de devreye giren alarmların ardından Lübnan'dan 20'ye yakın roket atıldığının tespit edildiği, bunların bir kısmının imha edildiği, bir kısmının ise açık alana düştüğü ve herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı dile getirildi.

İsrail'e ait Maariv gazetesinde yer alan habere göre, Hizbullah'ın, bu sabah birkaç dakika içinde Safed şehrine ve şehrin güney kesimindeki Akbera köyüne yaklaşık 20 roket attığı ifade edildi.

Sefed şehrine, Lübnan tarafından 5 roket fırlatıldığı, Hizbullah'ın son birkaç gün içinde roket sayılarını arttırdığı ve Yukarı Celile'deki Safed şehri, Roş Pina, Hatzor HaGlilit ve Amiad Kavşağı yakınlarına saldırıların yoğunlaştığı açıklandı.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, Yukarı Celile'de Safed yakınlarındaki açık alanlara düşen roketler sonucunda yangınlar çıktığı aktarıldı.

İsrail ordusu tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, bu sabah Lübnan'ın güneyinde yer alan Celile bölgesinin hedef alındığı bir roket fırlatma rampasını insansız hava aracıyla (İHA) bombaladığını duyurdu.

Açıklamada ayrıca Lübnan'ın güneyinde Kefr Rumman'daki bir askeri binanın bombalanmasının yanı sıra birçok bölgenin topçu ateşiyle vurulduğu kaydedildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal