İçeriğinde bin bir çeşit vitamin bulunan acai çileği lösemi gibi kanser hücrelerinin yok edilmesinde etkili role sahip. peki siz hiç yediniz mi?
Acai palmiye ağaçlarının bu meyvesi, kızılcık, ahududu, böğürtlen, çilek ve yaban mersininden daha zengin bir antioksidan kaynağıdır.
acai çilekleri diğer meyvelere oranla daha düşük şeker oranına sahip.
100 gram acai çileğinde;
kalori: 70karbonhidrat: 16yağ: 50proteinden: 4a vitamini: 750 ıukalsiyum: 20mgsodyum: 10 mglif: 2gşeker: 2g bulunuyor.
Acai çileğindeki antioksidanlar dikkat çekici bir olarak kanseri önlüyor. özellikle lösemi gibi kanser hücrelerini öldüren bu meyve araştırmalara göre, akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86'sını başarılı bir şekilde öldürdü.
Acai, açlık şekerini ve glukozu dengeleyen bir meyve olduğu için ek besin görevi görür. yüksek yağlı diyetlerin olumsuz etkilerini azaltır.