Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Beş çayının yanında lezzetli ve hafif bir şeyler yemek istiyorsanız bu kurabiye hoşunuza gidecek. Lor peyniriyle kurabiyenin uyumu damaklarınızı şenlendirecek. İşte lor peynirli kurabiye tarifi..

08.04.2019-16:13 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-16:05) Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Çoğunlukla tatlı besinlerle uyumuna alıştığımız kurabiyeyi bir de tuzlu deneyin. Lor peyniriyle mükemmel kombinasyonu aklınızı başınızdan almaya yetebilir.

LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler


•    250 gram lor peyniri
•    ½ bardak toz şeker
•    1 bardak tereyağı (eritilmiş)
•    2 bardak un
•    1 portakal kabuğu rendesi
•    1 limon kabuğu rendesi
•    1 adet yumurta
•    1 paket hamur kabartma tozu


Nasıl yapılır?


•    Lor peynirini çatalla ezin. 
•    Şekeri ekleyin ve şeker peynirin içerisinde eriyene kadar çırpın. 
•    Ardından yağ, yumurta, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip her şey karışana kadar çırpmaya devam edin. 
•    Son olarak un ve kabartma tozunu üç defada ekleyip çırpmaya devam edin. 
•    Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin. 
•    Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 
•    Üzerlerine toz şeker serpin. 
•    Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve yaklaşık 15 dakika pişirin. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal