Lor Dolmasının Tarifi

Erzurum yöresine ait olan lor dolmasını daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, denemeye ne dersiniz. İşte müthiş lezzetli lor dolmasının tarifi...

31.01.2019-17:32 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-17:29) Lor Dolmasının Tarifi

Erzurum yöresine ait olan lor dolmasını daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, denemeye ne dersiniz. İşte müthiş lezzetli lor dolmasının tarifi...

Gerekli malzemeler:

İç harcı için;

-200 gr lor peyniri

-1 su bardağı pilavlık bulgur

-50 gr kaymak tuz pazı yaprağı sarmak için

Üzeri için;

-Tereyağ

-Yoğurt

-Sarımsak

Yapılışı:

-Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.

-Sonra lor peyniri ve kaymağı, tuz arzuya göre ekleyin.

-İyice homojen olacak şekilde karıştırın bunu pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak suda az bekleterek çıkarın.

-Batma yapar gibi bu iç harçtan koyup sarın. Fırın tepkisine dizin 15 dakika pişirin.

-Son olarak tereyağı kızdırın üzerine dökün.

-Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yüzerine gezdirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.



YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal