Londra’da siber saldırı düzenlendi: Binlerce kişinin hesap bilgisi çalındı

Londra’da ulaşımın büyük bölümünden sorumlu olan Transport of London (TfL) şirketinin sistemlerine siber saldırı düzenlendi. Başlatılan soruşturmaya göre siber saldırıda yaklaşık 5 bin müşterinin banka hesabına erişim sağlandığı belirtildi.

13.09.2024-10:14 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-10:14) Londra’da siber saldırı düzenlendi: Binlerce kişinin hesap bilgisi çalındı

Londra siber saldırı depremiyle çalkalanıyor. Transport for London (TfL), bugün müşterilerine gönderdiği bilgilendirme mailinde, 1 Eylül'de sistemlerinde şüpheli faaliyetlerin tespit edildiğini ve bu duruma müdahale etmek için erişimi sınırlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Soruşturma Başlatıldı

Mailde, ülkenin ilgili suç birimleriyle kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve bu süreçte bazı müşteri verilerine erişildiğinin belirlendiği ifade edildi. TfL, özellikle bazı müşterilerin isim, e-posta adresleri ve ev adresleri gibi iletişim bilgilerinin risk altında olduğunu belirtti. Ayrıca toplu taşıma kartı Oyster kart iade verilerine ve yaklaşık 5 bin müşterinin banka hesaplarına erişilmiş olabileceği uyarısında bulunuldu.

Londra’da siber saldırı düzenlendi: Binlerce kişinin hesap bilgisi çalındı

Etkilenen Müşterilere Destek Sağlanacak

TfL, siber saldırıdan etkilenen müşterilere ulaşım sağlanacağı ve güvenlik önlemlerinin devam ettiğini vurguladı. İngiliz medyasına göre, soruşturma kapsamında bir şüpheli tutuklandı ve incelemeler derinleştiriliyor.

Bu olay, TfL'nin güvenlik önlemleri ve veri koruma stratejilerine olan güveni sorgulattı, ancak kurum, müşteri güvenliğini sağlamak için çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal