Londra'da Aşırı Sağcılar ile Irkçılık Karşıtları Eylem Düzenledi

Londra'da aşırı sağcıların eylemine karşı ırkçılık karşıtları büyük bir protesto düzenledi. Çeşitli liderler eyleme destek verdi.

26.10.2024-19:17 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-19:17) Londra'da Aşırı Sağcılar ile Irkçılık Karşıtları Eylem Düzenledi

Londra'da İki Farklı Eylem

İngiltere'nin başkenti Londra, aşırı sağcı grupların düzenlediği eylemin ardından ırkçılık karşıtlarının büyük bir karşı eylemle yanıt vermesine sahne oldu. Piccadilly Circus'ta toplanan binlerce kişi, Whitehall Caddesi'nde gerçekleştirilen aşırı sağcı eyleme tepki göstermek üzere yürüyüşe geçti.

Öne Çıkan İsimler

Eyleme katılanlar arasında, İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, milletvekili Diane Abbott ve Ulusal Eğitim Sendikası'nın Genel Sekreteri Daniel Kebede gibi tanınmış isimler bulunuyordu. Düzenlenen eylemde sık sık faşizme, İslamofobiye ve ayrımcılığa karşı sloganlar atıldı.

Diane Abbott'un Açıklamaları

Milletvekili Diane Abbott, Whitehall Caddesi'nde yaptığı konuşmada, 2022 yılında bir polis memuru tarafından vurularak hayatını kaybeden siyahi inşaat işçisi Chris Kaba'nın davasına atıfta bulunarak, "Polisin kendi yasalarının üzerinde gördüğü bir toplumda yaşamak istemiyoruz" dedi. Abbott, aşırı sağcı gruplara hitaben, "Biz sizden çok daha fazlayız; geçemeyeceksiniz" sözlerini sarf etti.

NEU Genel Sekreteri'nden Eleştiriler

Daniel Kebede, aşırı sağcı Tommy Robinson'ın eylemlerinin kişisel çıkarlar üzerine kurulu olduğunu belirtti. Robinson’ın ırkçılığı ve İslam karşıtlığını kullandığını ifade eden Kebede, "Irkçılık ve İslamofobi bu toplumda yeri yok" açıklamasında bulundu.

Aşırı Sağcıların Eylemi ve Robinson'un Gözaltı Durumu

Aşırı sağcıların düzenlediği eylemde de binlerce kişi toplandı. Ancak, eyleme katılamayan Tommy Robinson, Terörle Mücadele Yasası kapsamında gözaltına alınmıştı. Robinson, daha önce düzenlenen eylemlerde göçmenler ve Müslümanlarla ilgili sert söylemlerde bulunmuştu.

Londra’daki bu olaylar, toplumun farklı kesimlerinin kriz anlarında ne denli farklı tepkiler verebileceğini ve sosyal sorunların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da aşırı sağcıların yaptığı eylem üzerine ırkçılık karşıtları da...

İngiltere'nin başkenti Londra'da aşırı sağcıların yaptığı eylem üzerine ırkçılık karşıtları da tepki amacıyla karşı eylem düzenledi. Başkentteki Piccadilly Circus kavşağında yerel saatle 11.30'da (TSİ 13.30) toplanan ırkçılık karşıtı binlerce kişi, aynı saatlerde Başbakanlık Ofisi'nin de bulunduğu Whitehall Caddesi'nde aşırı sağcıların düzenlediği eyleme tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal