Lohusalık dönemi bir alışma dönemidir ve zorlu gelebilir. büyüklerin tavsiyelerine kulak vermek gerekir.
Bu aşamada günlük hijyenik ped kullanmak, bunları sık sık değiştirmek, akıntının kötü kokulu, oldukça fazla miktarda olmamasına ve iltihabi özellikler taşımamasını fark etmek gerekiyor,
Dikişlerin sebep olduğu hassasiyeti yok etmek için taburcu olurken tavsiye edilen lokal anestezik kremlerin uygulanması, ılık oturma banyoları yapılması ve yumuşak yastıklar alınması öneriliyor.
Annenin doğumdan 10-15 gün ardından ve lohusalığın sonlandığı 6 haftanın sonunda rutin muayeneden geçirilmesi lazımdır. sakın atlamayın.
Tuvalete çıkma ve yanma sorunlarının çözümü zaman olan bu durumda, idrar yapmaya uğraşırken genital bölgeye ılık su tutmak sakinleştirici oluyor.
Suyun yetmeyecek diye korkmayın ilk zamanlar az gelebilir. bol sıvı içmek süt miktarına pozitif etki yapıyor
Bebeğin emmesinin sonrasında memede halen sertlikler ve hassasiyet mevcutsa, memenin pompa ya da elle boşaltılarak sütün ileride kullanmak üzere süt poşetlerine alınması, ılık havlu ya da ılık duş ile memeye masaj yapılması lazımdır.
İster normal ister sezaryenle doğum yapılmış olsun birçok anne, bebek çıkar çıkmaz karınlarının eski durumuna döneceğine inanıyor ancak bu yanlıştır. 9 aylık gevşeme bir anda değil zamanla gider.