Listede ismi olanlar kontrol etsin! 4.196 TL yardım ödenecek

SGK tarafından yeni müjdeli bir haber duyuruldu. Paylaşılan habere göre özel durumlara ve belirli gelir şartlarına sahip olan vatandaşlar 4.196 TL tutarındaki devlet yardımından faydalanabilecekler.

05.04.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-10:56) Listede ismi olanlar kontrol etsin! 4.196 TL yardım ödenecek

SGK ile Devlet iş birliği ile yeni müjdeli bir haber paylaşıldı. Özellikle son dönemler içerisinde sosyal yardımlara yapılan zamlar ve sağlanan yardımların çeşitliliği pek çok vatandaş tarafından bir hayli yakından takip ediliyor. Devlet destekli sosyal yardım programlarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, bu defa eklenen destek engelli vatandaşların yüzünü güldürecek. Yapılan açıklamalarla beraber listede ismi olan vatandaşlar devletten 4.196 TL nakit yardım ödemesini alabilecekler. SGK iş birliği ile sunulacak olan yardımı ödemesinin tüm detayları tek tek belli oldu.

Devletten engellilere sosyal yardım ödemesi sunulacak

Ocak ayı itibariyle 2024 sosyal yardım ödemelerine zam yapıldığını paylaşılmıştı. Böylelikle engelli maaşlarına yönelik önemli artışlar gerçekleşti. %40 ile 69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşların aylık ödemeleri 874 TL’den 2.797 TL’ye yükseliş gösterirken, %70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşlar için ise aylık ödemeler 2.811 TL’den 4.196 TL’ye kadar yükseltildi. 

Enflasyon oranıyla doğru orantılı şekilde zam yapılan engelli maaşları, Ocak ayından itibaren vatandaşlara zamlı şekilde sunulmaya başlandı. Böylelikle vatandaşlar engelli raporuna göre 4.196 TL’ye varan nakit aylık desteğin sahibi olabiliyorlar. Engelli vatandaşların ve ailelerin yaşam kalitesini artırmak için sunulan bu destek yardımı en düşük %40 engelli raporu bulunan vatandaşlar için sunuluyor. Peki ilerleyen süreçte engelli maaşlarına zam yapılacak mı? 

Engelli maaşlarına zam yapılacak mı?

Devlet ve Bakanlık iş birliğiyle sunulan, pek çok sosyal yardımı alan vatandaşların sıklıkla merak ettiği konular arasında yardımlara zam yapılıp yapılmayacağı oluyor. Engelli maaşları da bu sosyal yardımlar arasında en çok araştırılan konulardan birisi. Temmuz ayı itibariyle engelli maaşları da dahil olmak üzere tüm sosyal yardımlara zam yapılacağı konuşulanlar arasında. Ancak bu zammın yapılabilmesi için ilk etapta Haziran ayına kadar olan enflasyon verilerinin açıklanması gerekiyor.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal