Liseliler Atık Malzemelerle 3 Tekerlekli Motosiklet Üretti

Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, atık malzemelerle motosiklet yaparak çevre bilincini artırdı.

12.10.2024-15:55 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-15:55) Liseliler Atık Malzemelerle 3 Tekerlekli Motosiklet Üretti

Kozcağız'da Öğrencilerden Çevreci Proje

Artvin iline bağlı Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, atık metal ve ahşap malzemeleri kullanarak 3 tekerlekli motosiklet tasarladı. Bu projeyle hem el becerilerini geliştirdiler hem de geri dönüşüm konusuna dikkat çektiler.

Geçmişteki Başarılar

Öğrenciler, daha önce 2018 yılında spor otomobil tasarlamışlardı. Bu yıl ise öğretmenlerinin teşvikiyle motosiklet yapma kararını aldılar. Yaklaşık iki aylık sıkı bir çalışmanın ardından ortaya çıkan 125 cc’lik motosiklet, okulda sergilendi.

Öğrencilerin Motive Edilmesi

Kimya öğretmeni Tahir Dikicigil, öğrencilerin bu projeye olan heveslerinin arttığını belirtti. Yaptıkları çalışmalarda ihtiyaç duydukları aletlerin sınırlı olduğunu, ancak çekiç, tornavida ve testere gibi basit aletlerle başarılı bir sonuç ortaya koyduklarını ifade etti. Öğrenciler, proje tamamlandıktan sonra yeni projeler için motivasyon bulduklarını anlattılar.

Öğrencilerden Örnek Katkılar

Öğrencilerden Ömer Duhan Özmen, proje hakkında içtenlikle, "Kendi atölyemizde yaptık. Dış cephesi ve iskeleti için çok çalıştık. Güzel bir proje ortaya çıkardık," dedi. Herkesin kendi alanında katkı sağlamasıyla bu çalışmanın daha da anlam kazandığını vurguladı.

Öğrencilerin yaratıcılığı ve azmi, atık malzemelerin doğru kullanımının bir örneği olarak gösteriliyor. Gelecek projelerde daha büyük hedeflerle ilerlemeyi planlıyorlar.

Bartın'da Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık metal...

Bartın'da Kozcağız Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin desteğiyle atık metal ve ahşap malzemeleri kullanarak 3 tekerlekli motosiklet yaptı. Okulda sergilenen 125 cc'lik motora sahip motosiklet, görenlerin dikkatini çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal