Lise Öğrencisinden Çevre Dostu Ambalaj Projesi

Kocaeli TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencisi Elif Berra Demir, tarımsal atık ve deniz yosunu kullanarak çevre dostu ambalaj geliştirdi.

06.10.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-15:46) Lise Öğrencisinden Çevre Dostu Ambalaj Projesi

Lise Öğrencisinden Çevre Dostu Ambalaj Projesi

Kocaeli'nin TÜBİTAK Fen Lisesi'nde okuyan öğrenci Elif Berra Demir, tarımsal atık ve deniz yosunu kullanarak çevre dostu bir ambalaj projesi geliştirdi. Projesinde fındık zurufu ve deniz yosunu kullanan Demir, bu çalışmasıyla Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nda çevre kategorisinde birinciliği elde etti.

Projenin Detayları

Demir, projesinde fındık zurufu ile deniz yosunundan faydalanarak, çevreyle dost bir ürün meydana getirdi. Kimya öğretmeni Selin Sağdıç'ın danışmanlığında geliştirdiği bu ambalaj, kimyasal ambalajlara oranla daha sağlam ve çevre dostu özellik taşıyor. Sağdıç, projenin çıkış noktasının yerli ham maddeyi ürünleştirmek olduğunu belirtti.

Sürdürülebilir ve Düşük Maliyetli Çözüm

Projenin öne çıkan özelliklerinden biri, üretilen ambalajın su ve toprakta çözünmesi. Sağdıç, “Bu materyaller atık statüsünde olduğu için maliyeti de oldukça düşük. Aynı zamanda sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor ve atık oluşumunu engelliyoruz.” şeklinde konuştu.

Döngüsel Ekonomi Vurgusu

Elif Berra Demir, projesinin tarım atıklarını endüstriye kazandırmayı hedeflediğini ifade etti. “Bu projenin en önemli noktası döngüsel ekonomi. Gelecekte petrol türevli kaynakların azalmasıyla birlikte, tarımsal atıklar bizim için sonsuz bir kaynak olacak,” dedi. Demir, TEKNOFEST'te birincilik ödülüne layık görülmekten duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Kocaeli TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci Elif Berra Demir (solda), fındık zurufunu (yeşil kabuğu) ve...

Kocaeli TÜBİTAK Fen Lisesi öğrenci Elif Berra Demir (solda), fındık zurufunu (yeşil kabuğu) ve deniz yosununu kullanarak çevre dostu ambalaj üretti. Demir'in, kimya öğretmeni Selin Sağdıç'ın (sağda) danışmanlığında tarımsal atık ve deniz yosunu kullanarak ürettiği ambalaj, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'nın çevre kategorisinde birinci seçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal