Limonlu Tart Nasıl Yapılır? Limonlu Tart Tarifi

Evde enfes kokusuyla kendini hissettirecek enfes limonlu tartı yiyen herkes çok sevecek. Tadına doyamayacağınız bu tarifi siz de denemelisiniz! Peki limonlu tart nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla limonlu tart tarifi…

10.11.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-17:56) Limonlu Tart Nasıl Yapılır? Limonlu Tart Tarifi

Limon tadıyla kendine hayran bırakacak bu tart tarifini siz de denemelisiniz. Bu tart tarifini denediğinizde tekrar tekrar yapmak isteyebilirsiniz. İşte oldukça lezzetli limonlu tart tarifi...

MALZEMELER

Keki için:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 adet limon rendesi

1 paket kabartma tozu

2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Muhallebisi İçin:

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle keki için ayarladığınız şeker ve yumurtayı köpürene kadar güzelce çırpın. Köpük haline gelince süt ile limon kabuklarını ve yağı da ilave edin ve güzelce karıştırın. Ardından bütün katı malzemeleri de ilave edin. Ancak unu kontrollü ilave etmelisiniz, kıvamı çok katı olmamalı. Kek kalıbını yağlayıp, hazırladığınız harcı ekleyin. 180 dereceye ayarladığınız fansız fırına koyun ve pişirmeye başlayın. Fırından çıkarınca soğuması için bekletin. Muhallebisi için ayarladığınız bütün malzemeleri ocağa koyun ve fokurdamasını bekleyin. Kekin soğumasını beklerken muhallebinin de soğumasını bekleyin. Sonra muhallebiyi dökün ve iyice soğumaları için buzdolabına birkaç saatliğine koyun. Soğuduğunda limonlu tartınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal