Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek Nasıl Yapılır?

Çıtır çıtır haliyle damağımızı çıtırdatan haşhaş ve şahane limon aromasının birleşmesiyle oluşan bu çok lezzetli kek tarifini hemen denemenizi öneriyoruz. Detaylar ve püf noktalar haberimizde...

02.03.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-17:46) Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek Nasıl Yapılır?

LİMONLU HAŞHAŞLI KOLAY KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 3 su bardağı un(elenmiş)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

LİMONLU HAŞHAŞLI KOLAY KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Fırın kabınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirme işlemini sürdürün.

LİMONLU HAŞHAŞLI KOLAY KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Yumurtaları bir kaba kırın.
  • Çırpma teliyle hafif hafif çırpın ve bu sırada ölçülü toz şekeri ilave edin.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin.
  • Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Yağlı kağıt serili 35x27 veya daha kabarık bir kek isterseniz daha küçük bir dikdörtgen kalıba hamuru koyun ve spatula yardımıyla düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.

LİMONLU HAŞHAŞLI KOLAY KEK TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ

Dilerseniz üzeri için, pudra şekeri ve çırpılmış yumurta akı veya zevkinize göre hazır krem şantinin biraz daha sulu halini süslemek için kullanabilirsiniz

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal