Libya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Töreni

Trablus'ta Sinvar için düzenlenen gıyabi cenaze namazına Libyalılar yoğun ilgi gösterdi.

18.10.2024-22:08 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-22:08) Libya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Töreni

Libya'da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Libya'nın başkenti Trablus'taki Şehitler Meydanı, Gazze'de gerçekleşen İsrail saldırısında yaşamını yitiren Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazına ev sahipliği yaptı.

Filistin Destekçilerinin Buluşması

Filistin davasına destek veren sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde organize edilen etkinliğe, Filistin ve Libya bayraklarıyla birlikte çok sayıda Libyalı bir araya geldi. Akşam namazının ardından düzenlenen törene katılım yoğun oldu.

Baharatılan Duygular

Etkinlikte, Trabluslu vatandaşlardan Muhammed Abbud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin davası, ümmetimizin davasıdır. Her cuma Şehitler Meydanı'nda Gazze'ye destek için toplanıyoruz," dedi. Abbud, Gazze'deki Filistin halkının zafer kazanmasını ve İsrail'in yenilmesini diledi.

Sinvar'ın Mirası ve Hatırası

Sabrata kentinden gelen Tarık el-Hattabi, gıyabi cenaze namazına katılma nedenlerini şu şekilde aktardı: "Yahya Sinvar, Filistin davası için, Beyt el-Makdis için şehit oldu. Geçmişte Ahmed Yasin ve İsmail Heniyye gibi liderler de benzeri bir yolculukta hayatlarını kaybetti. Yeni liderler gelecek ve Beyt el-Makdis özgürleşene dek bu mücadele devam edecektir."

Libya'nın başkenti Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda Gazze'de İsrail saldırısında hayatını...

Libya'nın başkenti Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda Gazze'de İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Filistin davasını destekleyen sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine, Şehitler Meydanı'nda Filistin ve Libya bayrağı taşıyan çok sayıda Libyalı toplandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal