Libya'da Trablus-Terhune Otoyolu Açılışı Gerçekleşti

Libya'nın başkenti Trablus'ta, Türk İnfitah Şirketi tarafından inşa edilen Trablus-Terhune otoyolunun ilk etabı açıldı.

03.10.2024-00:05 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-00:05) Libya'da Trablus-Terhune Otoyolu Açılışı Gerçekleşti

Libya'da Otoyol Açılışı

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk inşaat firması İnfitah tarafından yapılan Trablus-Terhune yolunun ilk etabını başarıyla açtı. Açılış Töreni, Terhune'de yolun ilk etabının tamamlandığı noktada gerçekleştirildi. Törene, Ulaştırma Bakanı Muhammed Şuhubi, İletişim Bakanı Velid el-Lafi, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği Müsteşarı Doğukan Arda Ülgen ve Ticaret Başmüşaviri Yusuf Yıldız da katıldı.

Projenin Detayları

Başbakan Dibeybe ve beraberindeki heyet, projenin devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yolun, özellikle Trablus ile Terhune arasında ulaşımda önemli bir kolaylık sağlaması hedefleniyor. Açılışta konuşan Dibeybe, bu projenin Ulusal Birlik Hükümeti'nin önceliklerinden biri olduğunu ve Libyalılar için hayati önem taşıdığını belirtti.

İnfitah Şirketinin Açıklamaları

Projeyi yürüten İnfitah Şirketi'nin Genel Müdürü Şükrü Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoyol inşaatında toplam 300 personelin çalıştığını, bunlardan 70'inin Türk uyruklu olduğunu ifade etti. Atay, 25 kilometrelik ilk etabı tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiklerini, 16 kilometrelik diğer kısım için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Hızlandırılan Çalışmalar

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Kekilli, Başbakan Dibeybe'nin projede yapılan asfalt ve beton imalat çalışmalarını yerinde incelediğini ve hızlı ilerleme talimatı verdiğini vurguladı. Kekilli, Libya halkına birinci etabı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 2. ve 3. etapların da en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe (ortada), Türk inşaat şirketi İnfitah'ın yaptığı başkent...

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe (ortada), Türk inşaat şirketi İnfitah'ın yaptığı başkent Trablus ile Terhune kentini bağlayan otoyolun ilk etabının açılışını yaptı. Terhune'de yolun ilk etabının tamamlandığı noktada gerçekleştirilen açılış törenine katılan Başbakan Dibeybe, incelemelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal