LGS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 LGS kaldırıldı mı?

Kahramanmaraş depreminin ardından tüm Türkiye’de okulların tatil edilmesi akıllara sınavların ertelenip ertelenmeyeceği sorusunu da getirdi. Bu sınavlar arasında LGS de yer alıyor. Peki LGS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 LGS kaldırıldı mı? Soruların yanıtı haberimizde...

09.02.2023-16:49 - (Son Güncelleme: 09.02.2023-16:49) LGS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 LGS kaldırıldı mı?

Türkiye’yi yasa boğan depremin ilk saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde okulların 20 Şubat 2023 tarihine kadar kapalı kalacağını açıklamıştı. Fakat sürecin durumuna göre okulların tatil süresinin uzatılması gündemde yer alırken, Liselere Giriş Sınavı (LGS) gibi sınavların da askıya alınması gündemde yer alıyor. Peki LGS ertelendi mi, ne zaman yapılacak? 2023 LGS kaldırıldı mı?

LGS ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

LGS 2023’ün ertelendiğine dair Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) veya başka yetkili mercilerden resmi açıklama yapılmadı. MEB’in önümüzdeki günlerde LGS konusundaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapması bekleniyor. 

LGS Ertelendi

LGS sınavının normal tarihinin de henüz netleşmediğini belirtmekte fayda var. Geçtiğimiz sene 5 Haziran’da yapılan sınavın yine Haziran’ın ilk haftası içinde yapılması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal