Ramazan ayında her gün farklı bir menü hazırlayan kişiler, Ramazan’ın 11. gününde sofralarını hangi yemeklerle donatmak isteyenler ‘Bugün ne pişirsem, iftarda ne yesek, bugün iftar menüsü’ gibi terimlerle araştırma yapıyor. Bizler de evlerinizde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli yemeklerin yer aldığı Ramazan 11. gün iftar menüsünü hazırladık.
Ramazan 11. gün iftar menüsü
Ramazan 11. gün iftar menüsünde mercimek çorbası, zeytinyağlı enginar, gavurdağı salatası ve irmik tatlısı yer alıyor. İşte menüde yer alan malzemeler ve tarifleri:
Mercimek çorbası
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
6 su bardağı su veya et suyu
Tuz, karabiber
Limon dilimleri (servis için)
Tarif
Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Mercimekleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin, ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin. Tuz ve karabiber ekleyin, isteğe bağlı olarak limon dilimleriyle servis yapın.
Zeytinyağlı enginar
Malzemeler
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
Tuz
1 su bardağı su
Tarif
Enginarların dış kabuklarını soyun, limonlu suya alın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Süzülmüş enginarları ekleyin, üzerine suyu ve limon suyunu ekleyin. Tuzunu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Gavurdağı salatası
Malzemeler
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/2 demet maydanoz
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı nar ekşisi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tarif
Domatesleri, salatalığı ve biberleri doğrayın. Doğranmış sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine ince doğranmış kuru soğanı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.
Sütlü irmik helvası
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı çam fıstığı veya ceviz içi (isteğe bağlı)
Tarif
İrmik ve sıvı yağı tencerede kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü yavaşça ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. İsteğe bağlı olarak çam fıstığı veya ceviz içi ekleyip karıştırın. Helvayı ocaktan alıp servis yapın.