Damak zevkine göre ister acı biberli ister domates ve kıvırcıklarla renklenen kısır ana malzemesi bulgurun karbonhidrat ve b12 değerleri sayesinde adeta bir enerji deposu. Altın günlerinin değişmez alternatifi kısır nasıl yapılır? İşte kısır tarifi.
KISIRIN MALZEMELERİ
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet salatalık
4 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet kıvırcık marul
2 adet limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
PÜF NOKTASI
Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.
YAPILIŞI
Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
Hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın