Lezzetli Kahvaltılık Tarifler

Güne başlamanın lezzetli yoldan mutluluk veren ilk adımı kahvaltılık tarifler pratik ve hızlıca hazırlanabilen önerilerle siz daha uykunuzu açmadan tabağınızda hazır oluyor.İşte sağlıklı, pratik, doyurucu kahvaltılık tarifler...

02.05.2018-13:36 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-13:37) Lezzetli Kahvaltılık Tarifler

Güne başlamanın lezzetli yoldan mutluluk veren ilk adımı kahvaltılık tarifler pratik ve hızlıca hazırlanabilen önerilerle siz daha uykunuzu açmadan tabağınızda hazır oluyor.İşte sağlıklı, pratik, doyurucu kahvaltılık tarifler...

1.MANTARLI OMLET

MALZEMELER

  • 5 adet mantar
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve zerdeçal

    MANTARLI OMLET YAPILIŞI
  1. Öncelikle mantarları yağda soteliyoruz ve tavadan alıyoruz. Yumurtaları baharatlarla güzelce çırpıyoruz. Tavada kalan yağ ile omlet hazırlıyoruz.
  2. İçine mantarları ilave edip katlıyoruz. Bir spatula ile üzerine bastırarak çift tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. Son derece hafif ve besleyici bir kahvaltı seçeneği.
    Afiyet olsun.

KAHVALTILIK EKMEK PİZZASI

MALZEMELER

  • Yarım ekmek
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane domates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeşil zeytin, siyah zeytin
  • Baharatlar, tuz ,kırmızı biber, karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar

YAPILIŞI

  1. Ekmekleri ince ince dilimleyelim, fırın tepsisine dizelim.
  2. Biberleri de ince ince doğrayalım ,tavaya yağı koyup biberleri de ekleyelim.
  3. Biraz soteletikten sonra domatesleri de ekleyelim, biraz karıştırdıktan sonra salçayı da ekleyelim.
  4. Sonra baharatları da ekleyelim ,biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
  5. Malzememizi ekmeklerin üzerine koyalım, ondan sonra siyah zeytinleri de üzerine koyalım.
  6. Yeşil zeytinleri de koyalım ama yeşil zeytinleri ince ince doğrayalım .
  7. Maydanozu ince ince doğrayalım en son olarak ekleyelim.
  8. Kaşarı rendeleyip üzerine döküp fırına verelim.
  9. 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar bekletelim.

Şimdi den afiyet olsun

HIZLI KAHVALTI SUCUK SOTE

MALZEMELER

  • Dilimlenmiş sucuk(Yarım kangal kullandım)
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 âdet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, arzuya göre pul biber


YAPILIŞI

Kahvaltılarınız için şipşak hazırlayabileceğiniz, parmaklarınızı yedirtecek muhteşem bir lezzet. Yaklaşan ramazan ayında sahur içinde mükemmel bir alternatif

  1. Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın.
  2. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın.
  3.  Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın.
  5. 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.

Arzu ederseniz çarliston biber yerine sivribiber kullanabilirsiniz.

YUMURTA SALATASI

MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 2 3 dal yeşil soğan
  • Pulbiber
  • Limon
  • Sıvıyağ
  • Tuz

YAPILIŞI

  1. Yumurtaları haşlamaya bırakıyoruz.
  2. Yumurtalarımız haşlanırken yeşil soğanları doğrayıp servis tabağına alıyoruz.
  3. Yumurtamızın kabuklarını soyup dilimliyoruz ve yeşil soğanların üzerine koyuyoruz.
  4. Daha sonra baharatlarını, limonu ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Sizler isteğe göre maydanoz dereotu marul ekleyebilirsiniz.

    MIHLAMA KUYMAK



    MALZEMELER
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 ,5 yemek kaşığı mısır unu
    • 1 su bardağı soğuk su
    • 1 su bardağı küp küp doğranmış karadeniz kaşarı (Kolot )

      YAPILIŞI
      1. Tavaya tereyağını alalım.
      2. Tereyağı eriyince mısır ununu ekleyip sürekli karıştırarak kavuralım.
      3. Daha sonra 1 su bardağı suyu azar azar ekleyelim.
      4. Eklerken de devamlı karıştıralım topaklanma olmasın.
      5. Koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
      6. Son olarak küp küp doğranmış kolot peynirini de ekleyip eriyene kadar sürekli karıştıralım. Sıcak olarak mıhlamayı ( kuymağı ) servis edelim.

PATATESLİ OMLET TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • İsterseniz ince kıyılmış maydanoz veya nane

YAPILIŞI

  1. Patatesleri soğanları soyup rendeleyin.
  2. Rendeleyince suyunu sıkıp tuz atın karıştırın.
  3. Çok az sıvı yağ ve tereyağını koyduğunuz tavaya patatesleri koyun ve üzerine sarımsağı rendeleyin 5 dk kadar kavurun ama sürekli karıştırın yapışmasın ve patateslerin altları kızarmasın.
  4. Bu sırada yumurtaları bir kaseye kırın içine baharatları ekleyin çatal yardımıyla çırpın.
  5. Pişmiş olan patatesin üzerine dökün bir kere karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin.
  6. En son kaşar peynirini ekleyin.
  7. Ben üzerine doğranmış nane gezdirdim (maydanozda olabilir) servis tabağına alın

MENEMEN TARİFİ

MALZEMELER

  • 6 tane yeşil biber
  • 7 tane domates
  • 1 kase kıyma
  • 3 tane yumurta
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
  1. İlk olarak domates ve biberi robotta çekiyorum ki püre halini alsın ve beklesinler. (Çok daha güzel oluyor. )
  2. Sıvıyağ ve kıymayı haşlıyorum ardından biberleri ekliyorum.
  3. Biberlerimizde haşlandıktan sonra domatesleri ekliyoruz.
  4. Kapağını kapatıp biraz pişmesini bekliyoruz.
  5. Yumurtayı bir kabın içinde çırpıp ekliyorum ki kalıp kalıp olmasın.
  6. Yumurtayı da ekleyince karıştırıp tuz ekliyorum.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal