Lezzetlerin En Lezzetlisi: Acuka Tarifi

Kahvaltıların ve mezelerin şahı olan acukayı marketten almaktansa evde doğal ve sağlıklı bir şekilde yapabilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

08.11.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-15:17)

Kahvaltılarda yenen ve özellikle peynirle çok yakışan acukayı evde yapmak ister misiniz? İşte, acuka tarifi…

MALZEMELER

2 orta boy patlıcan (Soyulmuş ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş)

1/2 su bardağı un

2 yumurta

1 çay bardağı pane harcı

1/2 çay bardağı galeta unu

1/2 çay bardağı çok ince rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya eski kaşar)

1 çay kaşığı tatlı biber

NASIL YAPILIR?

İlk olarak leblebiyi mutfak robotunda toz durumuna getirip kenara koyun. Cevizi de ufak parçalar durumunda robotta ufalayın ve leblebi tozuna ilave edin. Sarımsak, zeytinyağı ve salçaları bir tavaya koyun. Orta ateşte 5-7 dakika devamlı karıştırarak kavurun. Leblebi tozu, ufalanmış ceviz, tuz ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın. Soğuması için bir kenarda dinlendirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal