Letonya Dışişleri Bakanı Braze'nin Türkiye'ye Övgüleri

Letonya Dışişleri Bakanı Braze, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki rolünü değerlendirdi ve iki ülke ilişkilerini vurguladı.

24.10.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-11:50) Letonya Dışişleri Bakanı Braze'nin Türkiye'ye Övgüleri

Letonya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye Yönelik Övgüleri

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarını büyük bir takdirle karşıladı. Braze, Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi ve esir takası konusundaki katkılarının hayati önem taşıdığını ifade etti.

İlişkilerin Tarihçesi

Braze, Türkiye ile Letonya arasındaki ilişkilerin yüzyılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Aramızda 100 yıldan daha uzun bir ilişki var. Letonya 106 yaşında, Türkiye 101 yaşında. İlişkimiz Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren sürmektedir." dedi.

Turizm ve Kültürel Etkileşim

Türkiye'nin turizm açısından popülerliğine dikkat çeken Braze, "Letonyalılar için Türkiye, aileler arasında en çok tercih edilen destinasyonlardan biri. İstanbul, uzun hafta sonları için çok rağbet görüyor. Biz de Letonya’da daha fazla Türk turist görmek istiyoruz." diye konuştu.

Ukrayna'ya Destek

Rusya-Ukrayna Savaşı bağlamında Brze, söz konusu olayın, açıkça Birleşmiş Milletler (BM) tüzüğüne ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı bir saldırganlık olduğunu vurguladı. "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını koruma hususunda Türkiye ve Letonya olarak Ukrayna'nın yanında duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Birlikte Daha Güçlü

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine yönelik destek verdiklerini belirten Braze, "Ticaret ilişkilerimiz de güçleniyor. Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek, ilişkilerimizde yeni bir aşamaya geçileceği konusunda hemfikiriz. Ayrıca, Türkiye'nin Rusya'ya yaptırımlar konusundaki tutumunu takdir ediyoruz." şeklinde konuştu.

Orta Doğu Barışı İçin Çabalar

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dair değerlendirmelerde bulunan Braze, "İsrail'in kendini savunma hakkının olduğunu kabul ediyoruz, ancak bu hakkın uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde kullanılmasını bekliyoruz." dedi. Ülkesi Letonya'nın ateşkesi tam olarak desteklediğini kaydeden Braze, uluslararası toplumu Orta Doğu barışı için daha fazla çaba sarf etmeye davet etti.

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze (solda), AA muhabirine, Türkiye-Letonya ilişkileri ve...

Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze (solda), AA muhabirine, Türkiye-Letonya ilişkileri ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal