Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon yaptırırken çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde bu işi bilmeyen ellerde ciddi cilt yanıklarına, yara izlerine kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Lazer epilasyonun tehlikeli neler? Lazer epilasyon zararlı mı?İşte tüm bu merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

30.05.2018-15:36 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-15:22) Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon  yaptırırken çok dikkat etmek gerekiyor. Aksi halde bu işi bilmeyen ellerde ciddi cilt yanıklarına, yara izlerine kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Lazer epilasyonun tehlikeli neler? Lazer epilasyon zararlı mı?İşte tüm bu merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

LAZER EPİLASYON NEDİR?

 Lazer epilasyon , istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir. Lazer ışığı, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulana lazer ışını, kıla renginin veren melonin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl köküne yoğunlaşır. Kıl kökünde ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder.

LAZER EPİLASYON KİMLERE UYGULANIR?

Lazer epilasyon 12 yaşından büyük kıl ve cilt yapısı uygun olan herkese uygulanabilir. Bu uygulamaların FDA onayı almış cihazlarla yapılması önemlidir. Lazer epilasyonda sonuç alma seans sayısı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Genel olarak 1. Seans ve aralıkları vücut bölgesinde 2 ayda bir 4 -6 seans, yüz bölgesinde ayda bir 6 -12 seans olmak üzere değişir. Lazer epilasyon doğru uygulandığında herhangi bir zararı yoktur. Güvenli ve etkili epilasyon için cilt rengi, kıl rengi kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınmalıdır.

LAZER EPİLASYON NERELERDE YAPILIR?

 

Lazer epilasyon merkezi seçerken güvenilirliği ve bu merkezin sağlık kuruluşu olması zorunludur. Ayrıca kullanılan cihazlar, bunların ten tipine uygunluğu hijyen v.b etkenler yoksa olumsuz sonuçlar görülmesi kaçınılmazdır. Çok önemlidir. Lazer epilasyon uzun yıllardır uygulanan bir epilasyon yöntemidir. Tüm dünyada güvenirliliği konusunda şüphe kalmamıştır. Gelişen teknoloji ile beraber sonuçlardaki başarısı da artmıştır.

LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ?

Lazer epilasyon tamamen beyaz tüylere sahip kişilerde, hamilelerde, sedef hastalığı gibi deri hastalıkları olanlarda, bazı önemli yan etkileri bulunan sivilce ilacı gibi ilaçlar kullananlarda, sistemik izotretinoin kullananlarda, kalp pili olanlarda, ayva tüyü olanlarda ve epilepsi hastalarında önerilmiyor. Bu gibi durumlarda mutlaka bir uzmana danışın.

LAZER EPİLASYON DA DİKKAT EDİLMESİ KURALLAR

Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korunun ve 30 veya daha yüksek faktör güneş koruyucusu kullanın. Bölgeyi nemlendirici kremler ile nemli tutun.

Uygulamadan sonra 24 saat sıcak su değdirmeyin.

24 saat içinde ağrı ya da şişme olursa yumuşak beze sarılı buz uygulayın.

Gerektiğinde ağrı kesici kullanabilirsiniz.

Uygulamadan sonra 48 saat bölgeyi tıraş etmeyin.

Bölgede kabuklanma olursa el sürmeyin.

Ağda tüy dökücü kremler kullanmayın.

Bölgeye nazik davranın ve kaşımayın. Keseleme gibi tahriş edici işlemlere maruz bırakmayın.

Ateş ya da iltihap gibi enfeksiyon bulgusu varsa mutlaka işlem yapan kişiyi arayın.

Yüz epilasyonları sonrasında 24 saat fondöten, allık gibi cildi kapatan ürünler kullanmayın.

1-2 aylık aralıklarla ortalama 6-8 seans arasında, yüzde ise 10-12 seans arasında sonuç veren lazer epilasyon, alanın genişliğine bağlı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar çıkabiliyor.

Yeni cihazlarla bu süre 30 dakikaya kadar inebiliyor.

Uygulama sonrasında 2-3 günde içinde tüyler kendiliğinden dökülmeye başlıyor

Lazer epilasyonun uzman hekimler kontrolünde yapılması önemli.

Güvenli ve etkin şekilde olması için kıl ve cilt tipine göre değerlerin doğru belirlenmesi; cilt rengi, kıl yoğunluğu, kıl rengi ve kalınlığına bakılarak, doğru cihaz ve enerji tespit edilmesi gerekiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal