Lazanya hamuru elde açılmalıdır. Hazır almak o tadı vermeyecektir. Özellikle makineniz varsa işi daha da kolaylaştıracaksınız.
LAZANYA HAMURU TARİFİ
MALZEMELER
2 su bardağı un
2 yumurta
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
NASIL YAPILIR?
Unu derin bir kaseye alın. Ortasını havuz gibi açıp tuz, yumurtalar, biber salçasını ve zeytinyağını katıp güzelce yoğurun. Üstünü örtüp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz mevcut ise hamuru ilk olarak 1 numarada açın. Ardından sırayla 4-5 numaralarda 1-2 kere açın. Son durumda en ince, yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yapraklarını yapın. Makineniz yok ise hamurun üstüne un serperek merdane desteğiyle açın. Yufka kalınlığında açıp dilediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede çok fazla su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç desteğiyle tabağa koyun.