Lavaş tarifi : en güzel ve lezzetli lavaş nasıl yapılır? Lavaş malzemeleri ve pratik tarifi

Türk mutfağında bir çok yemeğin yanında servis edilen lavaşın tarifi merak ediliyor. Peki en güzel ve lezzetli lavaş nasıl yapılır? İşte lavaşın malzemeleri ve pratik tarifi...

28.04.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-15:02) Lavaş tarifi : en güzel ve lezzetli lavaş nasıl yapılır? Lavaş malzemeleri ve pratik tarifi

Türk mutfağının pek çok yemeğine lezzet katan lavaşlar uzun bir zamandır beğenilen lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle kebap yemeklerinin vazgeçilmezi olan lavaşın malzemeleri ve tarifi pek çok insanın gündeminde yer alıyor.

En güzel ve lezzetli lavaş nasıl yapılır?

Lavaşı hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İşte lavaşı yaparken dikkate alınması gereken durumlar:

- Hamurun ağartılmış beyaz un olmaması

- Hamurun yoğunluğunun orta seviyede olması

- Bezelerin dinlendirilmesi

- Yüksek ateşte hızlı bir şekilde pişirilmesi

lavaş tarifi

Lavaş malzemeleri

1 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

1-1,5 su bardağı ılık su

Tarifi

İlk olarak bir kabın içerisine 2,5 su bardağı un konur ve ortası bir havuz gibi açılır. Sonrasında ortasına şeker, maya ve tuz ilave edilerek parmak ucu ile karıştırılır. Karışıma sonrasında ılık su ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. Hamurun ele hafifçe yapışması gerekiyor. 45-60 dakika arasında devam eden yoğurma işleminin ardından hamurları yumurta büyüklüğünde parçalara ayırarak açma işlemi gerçekleştirilir.

Hazırlanan yapışmaz bir tava veya teflon tavada pişirilir. Pişirilen lavaşlar bir sofra örtüsüne sağırılarak servis edilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal