Lahana Turşusu Tarifi

Lahana turşusu her yemeğin yanında aperatif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. Lahana turşusu her yemeğin yanında aperatif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. O zaman gelelim turşumuzun tarifine.İşte lahana turşusu hakkında bilinmeyenler haberimizde...

02.05.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-16:40) Lahana Turşusu Tarifi

Lahana turşusu her yemeğin yanında aperatif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. Lahana turşusu her yemeğin yanında aperatif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. O zaman gelelim turşumuzun tarifine.İşte lahana turşusu hakkında bilinmeyenler haberimizde...

Sağlıklı  beslenenebileceğiniz bir besinin her gün sofranızda olmasını istemez miydiniz? Eğer cevabınız evetse size mükemmel bir önerimiz var. Lahana turşusu hem damat tadınıza lezzet katacak hem de sağlıklı beslenmenizi sağlayacak. 

LAHANA TURŞUSU MALZEMELERİ

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük boy havuç
5 diş orta boy sarımsak 
2 adet acı veya tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu

LAHANA TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Beyaz lahanayı yapraklarından ayırın. Bol suda iyice yıkayarak temizleyin. Beyaz lahananızın kök kısmını ayırarak bir kenara alın.

4-5 eşit parçalara böldüğünüz lahanayı çok küçük olmamak kaydıyla istediğiniz boyutta doğrayın. Bol suda yıkayın ve suyunu süzdürün. 

Havuçlarınızın kabuklarını soyun ve dilediğiniz büyüklükte ve şekilde kesin. Sarımsaklarında kabuklarını soyduktan sonra ince ince halkalar şeklinde doğrayın. 

Sıcak suyla çalkaladığınız kavanozunuzun içine nohutları koyun. Derin bir kapta lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovarak tatlarını almalarını sağlayın. 
Kavanoza aldığınız bu karışımdan bir parça koyun ve üzerine maydanozu, havucu, biberleri ekleyin işlemi tekrarlayarak kavanozu ağzına kadar doldurun. 

Kavanozu malzemelerle ağzına kadar doldurduktan sonra derin kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanozunuza ekleyin.

Hazırladığınız karışım kavanozun en üstünü kapatacak şekilde dolduysa kapağının kapatın ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza edin. 

LAHANA TURŞUSU PÜF NOKTASI

Kavanozda hiç boşluk kalmamasına dikkat edin. Kavanozunuzun dibini mutlaka sıcak suyla durulayın bu kavanozunuzun sterilize olmasını sağlar. 

Turşunuzu ara ara kontrol ederek malzemelerin sağlamlığını gözden geçirin. 
Kavanoza eklediğiniz su az gelirse içme suyunu arttırtabilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal